2
4
3

08 kwietnia 2016 r. /piątek/ godz. 10.30-13.30

Patronat medialny:

DNI OTWARTE SZKOŁY:

08 kwietnia 2016 r.  /piątek/ godz. 10.30-17.00
09 kwietnia 2016 r. /sobota/ godz. 09.00-13.00

W programie m.in.:
prezentacja oferty edukacyjnej szkoły, 
degustacja i konkurs na najlepszą zupę FESTIWALU, 
Turniej Halowej Piłki Nożnej Chłopców o Puchar Dyrektora ZSSiH.  

ZUPY JARSKIE /przepisy/

1. Zupa z grzybów boczniaków z suszonymi pomidorami i parmezanowym chipsem - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
2. Zupa z soczewicy ze świeżą bazylią i tofu
3. Zupa ogrodnika
4. FLORAL PARADISE - II miejsce i nagroda publiczności
5. PAPRYKOWE SZALEŃSTWO
6. Zupa krem cebulowy
7. MARCHEWKOWO-JAŚMINOWA ROZKOSZ
8. Czosnkowy Freestyle - I miejsce
9. ZIELONO MI - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
10. „Hell’s plate” - III miejsce, wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
11. Zupa Salute
12.Krem z kalafiora z chrupiącą komosą ryżową - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji Oliwio i Teatralna

fot. Katarzyna i Patryk z 4zc, Justyna z 3 ga

fz19
fz26
fz32
fz50
fz22
fz60
fz46
fz10
fz9
fz11
fz62
fz28
fz34
fz36
fz2
fz45
fz21
fz61
fz7
fz30
fz63
fz1
fz3
fz53
fz24
fz16
fz25
fz20
fz37
fz58
fz40
fz43
fz55
fz23
fz5
fz42
fz57
fz35
fz29
fz8
fz48
fz52
fz38
fz12
fz59
fz15
fz44
fz14
fz49
fz47

"Zupa polska wczoraj i dziś" to hasło tegorocznego Festiwalu Zupy. 
Do rywalizacji przystąpiło 11 czteroosobowych zespołów. W tym roku uczniowie ugotowali:

    1. Zupę cebulową
    2. Chłopski przysmak
    3. Dziecięce marzenie
    4. Swojski kocioł
    5. Kartoflankę z nowym obliczem
    6. Polska na dwa smaki
    7. Pomidorową z fantazją
    8. Aromatyczną zupę z bobem
    9. Kwaśnicę
    10. Zagraj mi muzyko
    11. Zimowa miłość

Zwyciężyła Aromatyczna zupa z bobem przygotowana przez uczniów klasy III TG, drugie miejsce zajęli uczniowie klasy II KA za przygotowanie zupy Dziecięce marzenie, a trzecie i nagrodę publiczności (zaproszenie do restauracji Teatralna) otrzymali uczniowie klasy III TŻC za Chłopski Przysmak.
Jury wyróżniło także cztery drużyny, które zostały zaproszone do radomskich restauracji. Do restauracji Stylowa zaproszeni zostali uczniowie, którzy przygotowali zupę "Zimowa miłość", do Dworku Saskiego zespół, który ugotował „Polską na dwa smaki”, a do restauracji Rozmaryn uczniowie klasy 2 KA, którzy przygotowali zupę „Dziecięce marzenie”. Właściciel restauracji Oliwio wyróżnił "Kartoflankę z nowym obliczem", którą przygotowały uczennice klasy 2 TGB.

80
60
8
112
103
2
92
77
99
16
68
75
108
107
109
96
17
5
84
86
67
97
aromatycznazbobem1
71
72
10
102
57
46
111
88
1
61
aromatycznazbobem1(1)
93
114
aromatycznazbobem3
69
3
18
94
81
48
104
64
82
70
aromatycznazbobem
95
74

Back to top