Prace były oceniane przez restauratorów: Restauracja Teatralna, Restauracja Mela Rossa, Restauracja Łyżka i Widelec, Restauracja Dworek Saski oraz internautów.
Miejsce I
Grillowana ośmiornica z musem dyniowym, salsą z gruszki i chorizo oraz z kawiorem z aronii
Miejsce II
Konfitowana pierś z kaczki na puree dyniowo-sosnowo-gruszkowym podana z kluseczkami dyniowymi, karmelizowaną gruszką, pieczoną dynią i dwoma sosami: z zielonej pietruszki z nalewką sosnową oraz sosu aroniowego
Miejsce III
Kaczka pieczona z gruszką, kluseczkami z dynią i sosem z aronii
Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie. Uczestnicy oraz opiekunowie otrzymają dyplomy uczestnictwa w konkursie przesłane na adres szkoły.
Gratulujemy
organizatorzy: M. Miedzińska, J. Tkaczyk, A. Kulikowska
W tym roku każdy uczestnik konkursu nadesłał recepturę dania zasadniczego z wykorzystaniem obowiązkowych składników (aronii, gruszki, dyni), jej opis produkcyjny oraz zdjęcie wykonanej potrawy, które prezentujemy poniżej:
Na najciekawszą potrawę można głosować elektronicznie – za pomocą poniższego formularza w czwartek, 03 grudnia 2020 r. w godzinach 09.00-15.00.
Każdy może oddać TYLKO JEDEN GŁOS.
Dziękujemy i życzymy dobrej zabawy.
- Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Pionkach (Karolina Zyglińska, Klaudia Zyglińska)
- Zespól Szkol Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu (Kinga Chudzik, Weronika Łomża, Jan Czarnecki)
Drugi etap konkursu:
- wybór potrawy przez jury składające się z szefów kuchni
- oraz wybór potrawy za pośrednictwem internautów,
głosowanie odbędzie się w dniu 03.12.2020 r. w godz. 9.00-15.00 na stronie szkoły.
Ogłoszenie wyników 07.12.2020 r. za pośrednictwem poczty i strony internetowej.
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy do głosowania.
Organizatorzy konkursu.