Uczestnicy wykonali:

  • danie zasadnicze z wykorzystaniem szynki (surowe mięso) i warzyw kiszonych
  • deser z wykorzystaniem sera mascarpone i dowolnych orzechów.

Trzy porcje dania zasadniczego i trzy porcje deseru w czasie 150 minut.

I miejsce Martyna Wiatrak ZSSiH Radom

II miejsce Antoni Kozłowski ZSSiH Radom

III miejsce Konrad Batur ZSP Białobrzegi

8
Pieczona szynka nadziewana porem, orzechami i grzybami, podana z zapiekanką ziemniaczaną i surówką z kiszonego pora i marchewki
a_a
Kulki a’la Tiramisu
g
Zrazy zawijane z kiszoną papryką podane z kaszą jaglaną i surówką z kiszonego kalafiora
a_5
Lody waniliowe z mascarpone orzechami i makiem
img_20231123_111819_resized_20231125_112934433

A’la Tournedo z szynki wieprzowej z serem pleśniowym, puree z zielonego groszku wraz z dwoma musami z kiszonych warzyw, marchewki i pietruszki podane z pianką z wody z kiszonych ogórków,

tarta
Tarta orzechowo-malinowa z bita czekoladą i ziemią orzechową
a_kapusta zapiekana w szynce i boczku
Kapusta zapiekana w szynce i boczku
a_c
Biszkoptowe ciasto z mascarpone i z pistacjami
a_gniazdko z szynki
Gniazdko z szynki na kiszonej kapuście z ziemniaczano-brokułowym puree
ambrozja
Ambrozja smaków
Previous Next Play Pause

IMG_2396
IMG_2385
IMG_2454
IMG_2404
IMG_2387
IMG_2418
IMG_2419
IMG_2415
IMG_2432
IMG_2391
IMG_2390
IMG_2400
IMG_2398
IMG_2422
IMG_2434
IMG_2447
IMG_2440
IMG_2423
IMG_2420
IMG_2433
IMG_2429
IMG_2424
IMG_2425
IMG_2458
IMG_2382
IMG_2392
IMG_2384
IMG_2386
IMG_2403
IMG_2451
Previous Next Play Pause

IMG_2164
IMG_2183
IMG_2230
IMG_2589
IMG_2176
IMG_2154
IMG_2558
IMG_2252
IMG_2745
IMG_2343
IMG_2367
IMG_2362
IMG_2325
IMG_2508
IMG_2532
IMG_2225
IMG_2190
IMG_2591
IMG_2188
IMG_2166
IMG_2549
IMG_2489
IMG_2181
IMG_2685
IMG_2483
IMG_2173
IMG_2744
IMG_2629
IMG_2281
IMG_2621
img_2213
IMG_2262
IMG_2296
IMG_2406
IMG_2645
IMG_2464
IMG_2366
IMG_2536
IMG_2539
IMG_2265
IMG_2238
IMG_2502
IMG_2678
IMG_2349
IMG_2381
IMG_2255
IMG_2222
IMG_2358
IMG_2718
IMG_2656

Pasja Smaków w obiektywie Małgorzaty Miedzińskiej:

IMG_20231123_103756_resized_20231125_113304313
IMG_20231123_090432_resized_20231125_113718033
IMG_20231123_103042_resized_20231125_113350543
IMG_20231123_095411_resized_20231125_113450100
IMG_20231123_121541_resized_20231125_112813322
IMG_20231123_090454_resized_20231125_113715462
IMG_20231123_110306_resized_20231125_113110356
IMG_20231123_113453_resized_20231125_112812272
IMG_20231123_110636_resized_20231125_113108118
IMG_20231123_104931_resized_20231125_113203329
IMG_20231123_101611_resized_20231125_113353136
IMG_20231123_103805_resized_20231125_113303143
IMG_20231123_101553_resized_20231125_113354474
IMG_20231123_111304_resized_20231125_112937029
IMG_20231123_090414_resized_20231125_113716719
IMG_20231123_095214_resized_20231125_113451309
IMG_20231123_090316_resized_20231125_113720616
IMG_20231123_095203_resized_20231125_113452545
IMG_20231123_112201_resized_20231125_112854913
IMG_20231123_103744_resized_20231125_113306500
IMG_20231123_115230_resized_20231125_112811283
IMG_20231123_101635_resized_20231125_113351842
IMG_20231123_110427_resized_20231125_113109267
IMG_20231123_090420_resized_20231125_113719327
IMG_20231123_095319_resized_20231125_113448685
IMG_20231123_095111_resized_20231125_113627323
IMG_20231123_101451_resized_20231125_113447250
IMG_20231123_111417_resized_20231125_112938295
IMG_20231123_110807_resized_20231125_113020003
IMG_20231123_110138_resized_20231125_113111465
IMG_20231123_110714_resized_20231125_113022599
IMG_20231123_113447_resized_20231125_112814410
IMG_20231123_111611_resized_20231125_112933083
IMG_20231123_111423_resized_20231125_112935721
IMG_20231123_103636_resized_20231125_113305382
IMG_20231123_121558_resized_20231125_112810054
IMG_20231123_110647_resized_20231125_113021321
IMG_20231123_095101_resized_20231125_113626047
IMG_20231123_110119_resized_20231125_113159438
IMG_20231123_110706_resized_20231125_113018723
IMG_20231123_110131_resized_20231125_113200782
IMG_20231123_111937_resized_20231125_112858704
IMG_20231123_104709_resized_20231125_113202048
IMG_20231123_112205_resized_20231125_112856177
IMG_20231123_110824_resized_20231125_113017374
IMG_20231123_090546_resized_20231125_113628672
IMG_20231123_103659_resized_20231125_113307628
IMG_20231123_111819_resized_20231125_112934433
IMG_20231123_104224_resized_20231125_113204587
IMG_20231123_095106_resized_20231125_113624646

Lista osób zakwalifikowanych do X Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków – potrawy i desery wysokobiałkowe":

  1. Antoni Kozłowski ZSSiH Radom
  2. Martyna Wiatrak ZSSiH Radom
  3. Oliwia Hałdaś CKZiU Pionki
  4. Konrad Batur ZSP Białobrzegi
  5. Izabela Bąk ZSP Białobrzegi

Konkurs odbędzie się 23.11.2023 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. św. Brata Alberta 1 .
Spotkanie organizacyjne rozpocznie się o godz. 8.15 w bloku A II piętro. Rozpoczęcie konkursu o godz. 9.00. 

Poprzednie edycje:

Slajd66
Slajd80
Slajd31
Slajd70
Slajd24
Slajd15
Slajd17
Slajd72
Slajd39
Slajd36
Slajd43
Slajd65
Slajd59
Slajd51
Slajd10
Slajd5
Slajd48
Slajd28
Slajd34
Slajd33
Slajd16
Slajd61
Slajd35
Slajd63
Slajd47
Slajd73
Slajd4
Slajd82
Slajd12
Slajd75
Slajd37
Slajd27
Slajd7
Slajd55
Slajd53
Slajd81
Slajd2
Slajd79
Slajd78
Slajd69
Slajd68
Slajd57
Slajd46
Slajd42
Slajd18
Slajd41
Slajd83
Slajd54
Slajd20
Slajd56
Previous Next Play Pause

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – potrawy i desery wysokobiałkowe".
W tegorocznej edycji do dnia 20.10.2023 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem dania zasadniczego i deseru wraz ze zdjęciami ( receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 26.10.2023 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.
Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska

Regulamin konkursu

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU

I miejsce zajął Mateusz Wójcik z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu,

II miejsce Zlata Dubovik z Niepublicznego Technikum Zawodowego w Kielcach,

III miejsce Wiktoria Janus z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

GRATULUJEMY :)

65
33
62
49
64
III_m_1
59
2_m_4
53
27
48
67
34
2_m_3
28
II miejsce
38
30
29
1_m2
III_m_2
25
66
I m_1
50
III miejsce
40
63
39
5
4
I miejsce
37
Previous Next Play Pause

III_m_2
31
10
27
16
50
41
32
I miejsce
5
11
12
11
47
2_m_3
28
IMG_0477
III_m_1
37
13
35
51
13
33
35
27
II miejsce
30
13
18
15
77
10
71
22
17
2
62
IMG_0482
23
50
6
19
40
32
48
8
31
36
12

1. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom
2. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego – Kielce
3. Niepubliczne Technikum Zawodowe - Kielce
4. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego – Pionki
5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom

Konkurs odbędzie się 17.11.2022 (czwartek).
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15. Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy.
Organizatorzy konkursu

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – przysmaki lasu".
W tegorocznej edycji do dnia 14.10.2022 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem zakąski ciepłej i deseru wraz ze zdjęciami (receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 20.10.2022 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych. Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy: mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska  

Regulamin Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków - przysmaki lasu”

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU KULINARNEGO PASJA SMAKÓW

Back to top