Od 22.02.2022 do 27.02.2022 r. w naszej szkole odbyły się szkolenia w ramach innowacji pedagogicznych realizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego przy udziale Agencji Rozwoju Mazowsza.
Szkoleniem objęci zostali uczniowie klas drugich z branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz i z technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz nauczyciele uczący w pionie gastronomicznym.
Tematem szkoleń były:

  • Gotowanie w próżni oraz zastosowanie innych obróbek cieplnych z uwzględnieniem nietypowych zastosowań urządzeń gastronomicznych”
  • „Różne techniki obróbek termicznych produktów spożywczych z użyciem próżni i TYNKTUR
  • „Obróbki termiczne produktów spożywczych z użyciem podciśnienia z porównaniem tradycyjnych metod przetwarzania w wysokich i niskich temperaturach”
  • Idea kuchni NOTE BY NOTE z użyciem tynktur w metodzie próżniowej z tradycyjnym przygotowaniem i aromatyzowaniem produktów. Zmiany cząsteczkowe w produktach spożywczych podczas zamrażania tradycyjnego i pod wpływem ciekłego azotu”.

Uczniowie i nauczyciele zapoznali się z nowoczesnymi trendami przygotowania i aranżacji potraw. Przygotowali między innymi dania z użyciem cyrkulatora, pakowarki próżniowej, palnika szefa kuchni, ciekłego azotu, syfonów. Aromatyzowali potrawy pod kopułkami wędzarniczymi przy użyciu wędzarni pistoletowej i dymem smakowym zgodnie z ideą kuchni „Note by note”.
Prezentowali przygotowane potrawy w nowych aranżacjach duochromatycznych.
Szkoła oprócz podniesienia kwalifikacji zawodowych zyskała nową pracownię gastronomiczną.

221
21
215
Pstrąg z sosem truskawkowo- czosnkowym i puree
113
116
Indyk w pomarańczach
114
Kurczak kompresowany z warzywami i ryżem
106
104
103
105
220
112
Krewetki z kalafiorem
17
213
Pstrąg z sosem truskawkowo- czosnkowym i puree
115
229
202
Wołowina z sałatką
203
Wołowina z sałatką
Previous Next Play Pause

222
15
61
40
110
47
107
7
9
207
223
38
44
10
5
16
43
11
39
58
205
25
31
14
212
109
30
2
46
210
4
3
1
37
62
29
6
42
36
32
22
12
108
 

Dziennikarstwo online i Bezpieczeństwo w sieci to szkolenia, które w Amfiteatrze ukończyła grupa uczniów klasy 3ot.
Szkolenie było realizowane w trakcie praktyk zawodowych.

W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH&CARRY W PIASECZNIE

221
92
212
76
9
91
82
216
101
57
84
18
13
48
47
63
53
31
4
80
34
58
215
37
14
83
87
21
208
97
50
202
11
102
16
64
22
6
99
3
52
95
79
89
227
90
33
61
74
66
Previous Next Play Pause

64
18
87
208
12
52
94
63
82
202
39
221
36
47
81
227
88
89
20
102
21
101
16
4
14
32
80
103
215
74
53
7
99
48
34
207
61
6
58
90
37
79
11
57
95
17
8
97
2
3

W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE

223
45
107
72
106
225
109
217
69
39
200
29
24
226
40
42
41
70
68
78
220
104
71
30
25
73
Previous Next Play Pause

realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"

kurs9
kurs6
kurs18
kurs24
kurs4
kurs3
kurs20
kurs16
kurs12
kurs30
kurs33
kurs14
kurs10
kurs21
kurs26
kurs8
kurs22
kurs7
kurs1
kurs29
P1010143
kurs32
kurs27
kurs2
kurs15
kurs5
kurs28
kurs31
kurs34
kurs25
Previous Next Play Pause

 

AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI

Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN

Sport, zabawa i przygoda życia? Tak! Pierwszy krok do kariery w turystyce!
2 dni intensywnego treningu i zabaw w grupie otwartych, uśmiechniętych i pełnych energii uczestników.

20191201_124451
20191130_102046
20191201_123528
20191201_123527
20191201_123425
20191130_113715
20191130_092748
20191130_092735
20191130_103309
20191201_135643
20191201_111534
20191130_102145
20191130_104056
20191201_145238
20191201_105306
20191130_113644
20191201_124348
20191201_123515
20191130_113702
20191201_111026
20191201_123534
20191130_093828
20191130_101932
20191201_124434
20191201_124520
20191201_135737
20191201_123538
20191130_094622
20191130_102813
20191130_102209
20191201_124438
20191201_123436
20191201_123530
20191130_094621
20191130_104230
20191201_124245
20191130_101732
20191201_145305
20191201_123533

Pani Małgosia i Pani Beata, nauczycielki przedmiotów zawodowych poznają nowe połączenia smaków, uczą się wykorzystywać modne nowoczesne formy i nowe sposoby składania i dekorowania mini deserków w Akademii tortownia.pl

48020933_2322047654492372_1825283087014035456_n
47572635_2322046917825779_8274838147439788032_n (1)
48087577_2322049717825499_2946267652894490624_n
48176010_2322050537825417_3764682583204429824_n
47687895_2322050807825390_2892852231260864512_n
47469055_2322047327825738_1201906564395433984_n
47685348_2322050007825470_2520724118567911424_n
47577030_2322048551158949_7757101134354841600_n
47685026_2322050704492067_8714444783377973248_n
47476627_2322047137825757_6385469544164491264_n
47689293_2322047577825713_7168909507811082240_n
47687531_2322050287825442_8627487299250159616_n
47573710_2322049897825481_7236820237910278144_n
47477649_2322048521158952_6643320418335719424_n
48024992_2322050874492050_4373057205964898304_n
47396790_2322049947825476_1121552051319341056_n
47485900_2322049664492171_7851807353664962560_n
47686874_2322049527825518_7409015544210259968_n
47680886_2322048374492300_5789385906624397312_n

źródło: https://www.facebook.com/tortownia/photos/a.2322046827825788/2322046911159113/?type=3&theater

Praca, przygoda, pasja! … Tak w skrócie można opisać, na czym polega praca Animatora! Jest to praca niezwykle pozytywna – niosąca radość, uśmiech, szczęście. 

Kurs Animatora Czasu Wolnego to najlepszy początek do rozpoczęcia pracy jako Animator Zabaw.

W sobotę, 17 marca  szkolenie dla nauczycieli z protokołu dyplomatycznego, etykiety i zasad urzędniczego savoir - vivre'u przeprowadził wieloletni pracownik Protokołu Dyplomatycznego Ministerstwa Spraw Zagranicznych, współorganizator i uczestnik wizyt najwyższego szczebla i uroczystości państwowych Pan Grzegorz Chmielewski.

Szanowni Państwo, informujemy, że Akademia Animatorów w Radomiu jest potwierdzona!
Zajęcia odbywać się będą na sali gimnastycznej w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich ul. Armii Ludowej 1 w godzinach 9:00 - 16:00.
Uprzejmie prosimy o punktualność! Przydatne będzie wygodne ubranie i obuwie (szkolenie składa się m. in. z części ruchowej- tańców animacyjnych, elementów fitnessu itd., dlatego obuwie sportowe jest niezbędne!), notatniki i artykuły piśmiennicze. Sugerujemy zabranie dużej ilości wody do picia, dodatkowej kanapki jako zastrzyku energii, mnóstwa uśmiechu i dobrego humoru :)
Pozdrawiamy, Zespół Akademii Rainbow.

Dyrekcja Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich ogłasza nabór kandydatów do udziału w projekcie „Inteligentne specjalizacje motorem rozwoju lokalnego rynku pracy”. Rekrutacja odbędzie się w terminie 06.03 do 10.03.2017.
Projekt obejmuje szkolenie z zakresu HACCP oraz staż dla uczniów i uczennic w następujących zawodach:
Zasadnicza szkoła zawodowa:

  • Cukiernik
  • Kucharz

Technikum:

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Kelner – barista
  • Technik technologii żywności – przetwórstwo mleka

Projekt skierowany jest głównie do uczniów klas drugich zasadniczej szkoły zawodowej i trzecich technikum.
Warunkiem uczestniczenia w rekrutacji jest poprawne wypełnienie dokumentów (formularza zgłoszeniowego, deklaracji uczestnictwa i oświadczenia uczestnika o przetwarzaniu danych osobowych). Naboru uczestników dokona Komisja Rekrutacyjna zgodnie z obowiązującym regulaminem (jest dostępny na stronie szkoły).

Regulamin rekrytacji 

Back to top