VII edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz - etap okręgowy

Temat wiodący w tej edycji 2023/2024 "Potrawy w nowoczesnej odsłonie z regionu pochodzenia uczestników turnieju".
Turniej odbędzie się 8 lutego 2024 roku w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu ulica Świętego Brata Alberta 1.
Uczestnikiem etapu wojewódzkiego (okręgowego) są zwycięscy szkolnych etapów Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Regulamin

Załącznik 1a

Załącznik 1

Zobacz poprzednie edycje turnieju

Mateusz Wójcik z klasy 3 ka zajął trzecie miejsce w w VI Edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Mateusz przygotował roladki z łososia w nori z sosem jagodowo-miętowym z kawiorem molekularnym oraz serkiem śmietankowym i chipsem z parmezanu oraz kotlety rybne z boczkiem z sosem pomarańczowo - tymiankowym z ryżem ala risotto z chipsem z boczku, ze skóry ryby oraz limonki i z sałatką w fenkułem włoskim z marchwi groszku i orzechów laskowych.
Gratulujemy.

343755828_198419829183947_1599638802408070699_n
343974074_272263528466082_7663914377489969838_n
343191752_911405816751210_3843515694794006285_n
343758472_801373134737371_5509661207610364907_n
343750988_926980048521786_2905424589945147139_n
343724328_6312493765460345_2397382217636565664_n
343759901_220947940558968_3400051120766637688_n
343756973_1409941996507872_5423429101543805481_n
343881842_623803559260093_8756066553609872319_n
343790449_971221243900603_4844689643568254757_n
IMG_1055
343761282_2831477603656468_6054209117019570880_n
343744310_1642409626211715_1013553342237523817_n
343850656_597732848969971_2535118636639832871_n
IMG_1059
343928249_786117759614870_4185730510273426191_n
343767143_891168231964238_388857655861006152_n
343801083_620732706262671_4882550571375146893_n
343756617_148978674809076_3016700156999758366_n
343846219_2225810640952199_6344320368063453229_n
343840616_850177329785582_319454456181293144_n

Tematem tegorocznego turnieju są „Wariacje kulinarne z rybami w roli głównej”.

fot. M. Miedzińska

20230126_101415
IMG_20230126_112000_resized_20230126_030253618
20230126_101025
20230126_104904
20230126_104925
IMG_20230126_105816_resized_20230126_030254738
20230126_104943
IMG_20230126_091915_resized_20230126_030410754
IMG_20230126_112136_resized_20230126_030215343
IMG_20230126_082651_resized_20230126_030413441
IMG_20230126_081725_resized_20230126_030502122
IMG_20230126_112031_resized_20230126_030251397
IMG_20230126_111956_resized_20230126_030252535
IMG_20230126_081714_resized_20230126_030503266
IMG_20230126_105756_resized_20230126_030255789
IMG_20230126_105603_resized_20230126_030331950
IMG_20230126_112035_resized_20230126_030210888
20230126_101442
IMG_20230126_092012_resized_20230126_030334140
IMG_20230126_094748_resized_20230126_030333038
IMG_20230126_091936_resized_20230126_030335259
20230126_104917
20230126_104856
IMG_20230126_112041_resized_20230126_030212048
20230126_104937
IMG_20230126_105636_resized_20230126_030330869
IMG_20230126_091751_resized_20230126_030414532
IMG_20230126_091926_resized_20230126_030412113
Previous Next Play Pause

IMG_20230126_112031_resized_20230126_030251397
IMG_20230126_112035_resized_20230126_030210888
20230126_104925
IMG_20230126_105816_resized_20230126_030254738
20230126_104856
IMG_20230126_091926_resized_20230126_030412113
20230126_104904
IMG_20230126_081725_resized_20230126_030502122
IMG_20230126_092012_resized_20230126_030334140
IMG_20230126_105636_resized_20230126_030330869
20230126_104937
20230126_101025
IMG_20230126_081714_resized_20230126_030503266
IMG_20230126_082651_resized_20230126_030413441
IMG_20230126_112041_resized_20230126_030212048
20230126_104943
IMG_20230126_091751_resized_20230126_030414532
20230126_101442
IMG_20230126_091915_resized_20230126_030410754
IMG_20230126_112000_resized_20230126_030253618
IMG_20230126_094748_resized_20230126_030333038
20230126_104917
IMG_20230126_111956_resized_20230126_030252535
IMG_20230126_105756_resized_20230126_030255789
IMG_20230126_091936_resized_20230126_030335259
IMG_20230126_112136_resized_20230126_030215343
20230126_101415
IMG_20230126_105603_resized_20230126_030331950

V Edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap okręgowy odbył się 28 lutego 2022 roku w Radomiu w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich. 
Temat tegorocznej edycji konkursu były „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Turniej składał się z dwóch etapów - etap pierwszy, część pisemna - test teoretyczny, etap drugi, część praktyczna, w której każdy uczestnik sporządzał dwie porcje dania zasadniczego związanego z tematem przewodnim konkursu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, sporządzanie i ekspedycję potraw. 
1 miejsce zajęła Natalia Bekier z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
2 miejsce Natalia Kowalczyk z Branżowej Szkoły Rzemieślniczej I stopnia w Lublinie
3 miejsce Aleksandra Traczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
4 miejsce Krystian Kamiński z Branżowej Szkoły Rzemieślnicze I stopnia w Lublinie
Nagrody w tegorocznym Turnieju zostały ufundowane przez Restaurację Paragraf, Restaurację Teatralna, Restaurację Beef Stekhouse, Restaurację Łyżka i Widelec.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz serdecznie gratulujemy, a restauratorom dziękujemy za pomoc w organizacji wojewódzkiego etapu Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Organizatorzy M. Miedzińska, J. Tkaczyk, M. Domagała,

3
20
13
5
24
21
31
25
14
22
30
24
25
26
1
12
14
2
Previous Next Play Pause

29
5
44
39
33
57
42
41
IMG_20220228_121449_resized_20220228_042818518
28
IMG_20220228_121151_resized_20220228_042821854
47
45
32
43
IMG_20220228_121201_resized_20220228_042820815
1111
19
48
35
55
49
IMG_20220228_121127_resized_20220228_042822957
18
27
2
36
50
IMG_20220228_121443_resized_20220228_042819695
37
1
40
9
52
Previous Next Play Pause

IMG_20220228_112237_resized_20220228_045040914
IMG_20220228_104741_resized_20220228_045045396
10
IMG_20220228_095415_resized_20220228_043135296
7
15
IMG_20220228_112415_resized_20220228_044940451
11
IMG_20220228_104714_resized_20220228_043034819
IMG_20220228_094914_resized_20220228_043253137
IMG_20220228_104600_resized_20220228_043038369
3
IMG_20220228_094951_resized_20220228_043249016
IMG_20220228_095002_resized_20220228_043247646
IMG_20220228_104615_resized_20220228_043037194
IMG_20220228_104548_resized_20220228_043039526
8
IMG_20220228_112409_resized_20220228_044941566
IMG_20220228_095439_resized_20220228_043132877
31
IMG_20220228_102454_resized_20220228_043130360
9
1
17
19
22
13
IMG_20220228_095026_resized_20220228_043246166
IMG_20220228_112402_resized_20220228_044942666
16
2
IMG_20220228_112221_resized_20220228_045042048
IMG_20220228_112025_resized_20220228_045043199
16
IMG_20220228_104707_resized_20220228_043036016
6
15
17
IMG_20220228_094939_resized_20220228_043250442
IMG_20220228_095339_resized_20220228_043136501
IMG_20220228_094934_resized_20220228_043251803
IMG_20220228_112423_resized_20220228_044939312
7
5
8
IMG_20220228_112006_resized_20220228_045044289
IMG_20220228_095356_resized_20220228_043137712
IMG_20220228_102445_resized_20220228_043131627
IMG_20220228_095427_resized_20220228_043134048
IMG_20220228_112428_resized_20220228_044938118

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie

Serdecznie zapraszamy do udziału uczniów klas III (zawód kucharz) w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

Pytania dotyczące organizacji II etapu turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Tematem tegorocznego Turnieju są „ Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”

Regulamin turnieju

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie.
Serdecznie zapraszamy do udziału w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Pytania dotyczące organizacji turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Temat tegorocznej edycji „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.

Osoby zakwalifikowane do V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz – etap wojewódzki/ okręgowy:

  1. Natalia Bekier Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich Radom
  2. Patrycja Soja Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  3. Joanna Karczewska Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  4. Sylwia Mariasik Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce
  5. Aleksandra Traczyk Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Pionki
  6. Krystian Kamiński Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin
  7. Natalia Kowalczyk Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin

Regulamin V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)

Temat wiodący w tej edycji 2021/2022 "Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole".

Turniej odbędzie się 26 stycznia 2022 roku w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu ulica Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).

Uczestnikiem etapu wojewódzkiego (okręgowego) są zwycięscy szkolnych etapów Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Regulamin turnieju

Załącznik 1

Załącznik 2

Back to top