W VII-ej edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz, nasi uczniowie zajęli I i II miejsce:
I miejsce – Jakub Kochański – z klasy III K a,
II miejsce – Szymon Bartosiak – z klasy III K a
Tematem wiodącym konkursu w roku szkolnym 2023/2024 były: „POTRAWY W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE Z REGIONU POCHODZENIA UCZESTNIKÓW TURNIEJU”
Jakub Kochański przygotował: pieczarkę nadziewaną  (zakąska)  i sójki mazowieckie (danie zasadnicze).
Szymon Bartosiak Przygotował: schab z kiszoną kapustą (zakąska) i wątróbkę z pieczonym jabłkiem (danie zasadnicze).

GRATULUJEMY i życzymy dalszych sukcesów:)

IMG_05
IMG_11
Screenshot_2024-04-18-21-14-43-18
IMG20240418105542
IMG_08
IMG_06
IMG_10
IMG_09
IMG_13
IMG_12
Previous Next Play Pause

IMG_07
IMG_01
IMG_02
IMG_11
IMG_05
IMG_09
IMG_08
IMG_16
IMG_06
IMG_10
IMG_18
IMG_15
IMG_17
IMG_03
IMG20240418105542
Screenshot_2024-04-18-21-14-43-18
IMG_13
IMG_12
IMG_14
IMG_04

VII edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz - etap okręgowy

Temat wiodący w tej edycji 2023/2024 "Potrawy w nowoczesnej odsłonie z regionu pochodzenia uczestników turnieju".
Turniej odbędzie się 8 lutego 2024 roku w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu ulica Świętego Brata Alberta 1.
Uczestnikiem etapu wojewódzkiego (okręgowego) są zwycięscy szkolnych etapów Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Regulamin

Załącznik 1a

Załącznik 1

Zobacz poprzednie edycje turnieju

Mateusz Wójcik z klasy 3 ka zajął trzecie miejsce w w VI Edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Mateusz przygotował roladki z łososia w nori z sosem jagodowo-miętowym z kawiorem molekularnym oraz serkiem śmietankowym i chipsem z parmezanu oraz kotlety rybne z boczkiem z sosem pomarańczowo - tymiankowym z ryżem ala risotto z chipsem z boczku, ze skóry ryby oraz limonki i z sałatką w fenkułem włoskim z marchwi groszku i orzechów laskowych.
Gratulujemy.

343790449_971221243900603_4844689643568254757_n
343744310_1642409626211715_1013553342237523817_n
343758472_801373134737371_5509661207610364907_n
343761282_2831477603656468_6054209117019570880_n
343974074_272263528466082_7663914377489969838_n
343767143_891168231964238_388857655861006152_n
343756973_1409941996507872_5423429101543805481_n
IMG_1055
343846219_2225810640952199_6344320368063453229_n
IMG_1059
343724328_6312493765460345_2397382217636565664_n
343756617_148978674809076_3016700156999758366_n
343850656_597732848969971_2535118636639832871_n
343928249_786117759614870_4185730510273426191_n
343881842_623803559260093_8756066553609872319_n
343750988_926980048521786_2905424589945147139_n
343755828_198419829183947_1599638802408070699_n
343759901_220947940558968_3400051120766637688_n
343840616_850177329785582_319454456181293144_n
343801083_620732706262671_4882550571375146893_n
343191752_911405816751210_3843515694794006285_n

Tematem tegorocznego turnieju są „Wariacje kulinarne z rybami w roli głównej”.

fot. M. Miedzińska

IMG_20230126_105756_resized_20230126_030255789
IMG_20230126_112031_resized_20230126_030251397
20230126_104856
20230126_101415
20230126_104943
IMG_20230126_081714_resized_20230126_030503266
IMG_20230126_105603_resized_20230126_030331950
IMG_20230126_105636_resized_20230126_030330869
IMG_20230126_091926_resized_20230126_030412113
20230126_104925
IMG_20230126_092012_resized_20230126_030334140
IMG_20230126_105816_resized_20230126_030254738
IMG_20230126_112041_resized_20230126_030212048
20230126_104937
IMG_20230126_094748_resized_20230126_030333038
IMG_20230126_111956_resized_20230126_030252535
20230126_104904
20230126_101025
IMG_20230126_081725_resized_20230126_030502122
20230126_104917
IMG_20230126_091751_resized_20230126_030414532
IMG_20230126_112000_resized_20230126_030253618
IMG_20230126_112136_resized_20230126_030215343
IMG_20230126_091936_resized_20230126_030335259
IMG_20230126_082651_resized_20230126_030413441
IMG_20230126_091915_resized_20230126_030410754
20230126_101442
IMG_20230126_112035_resized_20230126_030210888
Previous Next Play Pause

IMG_20230126_081725_resized_20230126_030502122
20230126_104943
IMG_20230126_112136_resized_20230126_030215343
20230126_104904
IMG_20230126_091915_resized_20230126_030410754
IMG_20230126_105636_resized_20230126_030330869
IMG_20230126_081714_resized_20230126_030503266
20230126_101415
20230126_104937
IMG_20230126_091936_resized_20230126_030335259
20230126_104917
IMG_20230126_112035_resized_20230126_030210888
IMG_20230126_111956_resized_20230126_030252535
IMG_20230126_112031_resized_20230126_030251397
20230126_104856
IMG_20230126_112041_resized_20230126_030212048
IMG_20230126_105816_resized_20230126_030254738
20230126_101025
IMG_20230126_112000_resized_20230126_030253618
IMG_20230126_091751_resized_20230126_030414532
IMG_20230126_091926_resized_20230126_030412113
20230126_101442
IMG_20230126_105603_resized_20230126_030331950
IMG_20230126_105756_resized_20230126_030255789
IMG_20230126_092012_resized_20230126_030334140
IMG_20230126_094748_resized_20230126_030333038
IMG_20230126_082651_resized_20230126_030413441
20230126_104925

V Edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap okręgowy odbył się 28 lutego 2022 roku w Radomiu w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich. 
Temat tegorocznej edycji konkursu były „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Turniej składał się z dwóch etapów - etap pierwszy, część pisemna - test teoretyczny, etap drugi, część praktyczna, w której każdy uczestnik sporządzał dwie porcje dania zasadniczego związanego z tematem przewodnim konkursu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, sporządzanie i ekspedycję potraw. 
1 miejsce zajęła Natalia Bekier z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
2 miejsce Natalia Kowalczyk z Branżowej Szkoły Rzemieślniczej I stopnia w Lublinie
3 miejsce Aleksandra Traczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
4 miejsce Krystian Kamiński z Branżowej Szkoły Rzemieślnicze I stopnia w Lublinie
Nagrody w tegorocznym Turnieju zostały ufundowane przez Restaurację Paragraf, Restaurację Teatralna, Restaurację Beef Stekhouse, Restaurację Łyżka i Widelec.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz serdecznie gratulujemy, a restauratorom dziękujemy za pomoc w organizacji wojewódzkiego etapu Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Organizatorzy M. Miedzińska, J. Tkaczyk, M. Domagała,

3
25
21
5
25
12
26
14
14
30
31
24
24
13
1
20
2
22
Previous Next Play Pause

19
IMG_20220228_121449_resized_20220228_042818518
9
48
32
41
37
35
42
29
52
50
45
49
IMG_20220228_121443_resized_20220228_042819695
36
57
47
55
43
33
IMG_20220228_121201_resized_20220228_042820815
27
39
18
1111
1
IMG_20220228_121127_resized_20220228_042822957
IMG_20220228_121151_resized_20220228_042821854
28
2
40
5
44
Previous Next Play Pause

IMG_20220228_104741_resized_20220228_045045396
7
IMG_20220228_095427_resized_20220228_043134048
31
IMG_20220228_104707_resized_20220228_043036016
1
13
IMG_20220228_095439_resized_20220228_043132877
IMG_20220228_094939_resized_20220228_043250442
10
15
11
IMG_20220228_112237_resized_20220228_045040914
8
IMG_20220228_095339_resized_20220228_043136501
IMG_20220228_095026_resized_20220228_043246166
16
IMG_20220228_112423_resized_20220228_044939312
16
IMG_20220228_094914_resized_20220228_043253137
7
IMG_20220228_112415_resized_20220228_044940451
8
IMG_20220228_112428_resized_20220228_044938118
IMG_20220228_094951_resized_20220228_043249016
19
IMG_20220228_094934_resized_20220228_043251803
IMG_20220228_112402_resized_20220228_044942666
IMG_20220228_102454_resized_20220228_043130360
IMG_20220228_112025_resized_20220228_045043199
IMG_20220228_095356_resized_20220228_043137712
IMG_20220228_112006_resized_20220228_045044289
IMG_20220228_112409_resized_20220228_044941566
IMG_20220228_104615_resized_20220228_043037194
IMG_20220228_102445_resized_20220228_043131627
15
2
5
18
IMG_20220228_104548_resized_20220228_043039526
3
IMG_20220228_095415_resized_20220228_043135296
IMG_20220228_095002_resized_20220228_043247646
22
6
17
IMG_20220228_104714_resized_20220228_043034819
9
IMG_20220228_104600_resized_20220228_043038369
IMG_20220228_112221_resized_20220228_045042048

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie

Serdecznie zapraszamy do udziału uczniów klas III (zawód kucharz) w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

Pytania dotyczące organizacji II etapu turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Tematem tegorocznego Turnieju są „ Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”

Regulamin turnieju

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie.
Serdecznie zapraszamy do udziału w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Pytania dotyczące organizacji turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Temat tegorocznej edycji „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.

Osoby zakwalifikowane do V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz – etap wojewódzki/ okręgowy:

  1. Natalia Bekier Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich Radom
  2. Patrycja Soja Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  3. Joanna Karczewska Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  4. Sylwia Mariasik Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce
  5. Aleksandra Traczyk Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Pionki
  6. Krystian Kamiński Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin
  7. Natalia Kowalczyk Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin

Regulamin V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)

Back to top