REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
wnioski o przyjęcie do szkoły można składać od 15 czerwca od godz. 9.00 do 10 lipca do godz. 15.00
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI, TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI, TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
KUCHARZ - KLASA MUNDUROWA
KUCHARZ - KLASA MUNDUROWA
Z INNOWACJĄ - ORGANIZATOR SŁUŻB ŻYWIENIOWYCH, NASZYM PARTNEREM JEST 6 MAZOWIECKA BRYGADA OBRONY TERYTORIALNEJ, 62 BATALION LEKKIEJ PIECHOTY W RADOMIU
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
CUKIERNIK, KUCHARZ (KLASA MUNDUROWA), OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
CUKIERNIK, KUCHARZ (KLASA MUNDUROWA), OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Previous Next Play Pause

Rządowy program na lata 2014-2016 przyjęty na mocy uchwały Rady Ministrów z dnia 28 lipca 2014 r. „BEZPIECZNA I PRZYJAZNA SZKOŁA” w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu w roku szkolnym 2016/2017

Od września tego roku nasza Szkoła realizuje rządowy program przyjęty uchwałą Rady Ministrów w 2014 r. „BEZPIECZNA I PRZYJAZNA SZKOŁA”. Celem projektu jest zapobieganie otyłości wśród dzieci i młodzieży, a tym samym zwiększenie szans na ich prawidłowy rozwój, zdrowie i sukcesy w nauce. W ramach programu realizowane były działania dotyczące wdrażania zasad prawidłowego żywienia wśród uczniów i wychowanków. Głównym założeniem tych działań jest współpraca z regionalnymi szkołami podstawowymi i gimnazjalnymi. W realizacji programu w ZSSiH współpracowały radomskie szkoły:

  • Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4 z Oddziałami Integracyjnymi im. św. Kazimierza Jagiellończyka w Radomiu
  • Publiczna Szkoła Podstawowa nr 9 im. Henryka Sienkiewicza w Radomiu
  • Publiczna Szkoła Podstawowa nr 24 im. Kornela Makuszyńskiego w Radomiu
  • Publiczne Gimnazjum nr 2 im. Adama Jerzego Czartoryskiego w Radomiu
  • Publiczne Gimnazjum nr 10 im. Lotników Polskich
  • Publiczne Gimnazjum nr 13 z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Polskich Noblistów w Radomiu

Uczniowie tych szkół odbyli u nas warsztaty żywieniowe, na których poznali zasady zdrowego odżywiania, nauczyli się dokonywać zdrowych wyborów spośród produktów spożywczych i dowiedzieli się jakie ryzyko nosi spożywanie wysoko przetworzonej żywności z dodatkiem barwników i konserwantów. Warsztaty przeprowadzili nasi uczniowie z klas III Technikum żywienia i usług gastronomicznych. Byli oni instruktorami dla młodych kolegów w przygotowywaniu przez nich zdrowego, wartościowego II śniadania do szkoły.

20161027_104342
z5pg10wxx
DSC00183
DSC00150
DSC00095
20161027_104357
DSC00161
DSC00134
4
DSC00156
z21pg10wd
z11pg10wp
DSC00116
20161027_104333
z12pg10wo
DSC00139
DSC00087
20161027_104329
DSC00097
DSC00137
DSC00085
20161027_104401
z22pg10wc
z15pg10wl
20161027_104414
DSC00064
DSC00184
DSC00121
20161027_104308
DSC00136
z1pg10
DSC00141
z3pg10wyy
DSC00093
3
DSC00169
DSC00051
z8pg10wu
z6pg10wx
DSC00108
z13pg10wn
z10pg10wr
1
z14pg10wm
z17pg10wj
DSC00119
DSC00112
DSC00071
DSC00114
2

W każdej ze szkół, które współpracują z nami w ramach programu „Bezpieczna i przyjazna szkoła”, odbyły się również prelekcje dla rodziców na temat zdrowego odżywiania oraz jego wpływu na rozwój i zdrowie dzieci i młodzieży oraz ich sukcesy w nauce.

DSC00038
DSC00220
DSC00201
DSC00041
DSC00222
DSC00211
DSC00214
DSC00198

Przeszkolony został także personel stołówek i sklepików szkolnych w świetle nowego Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
INFORMATOR DLA STOŁÓWEK

Back to top