REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
wnioski o przyjęcie do szkoły można składać od 15 czerwca od godz. 9.00 do 10 lipca do godz. 15.00
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI, TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI, TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
KUCHARZ - KLASA MUNDUROWA
KUCHARZ - KLASA MUNDUROWA
Z INNOWACJĄ - ORGANIZATOR SŁUŻB ŻYWIENIOWYCH, NASZYM PARTNEREM JEST 6 MAZOWIECKA BRYGADA OBRONY TERYTORIALNEJ, 62 BATALION LEKKIEJ PIECHOTY W RADOMIU
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
CUKIERNIK, KUCHARZ (KLASA MUNDUROWA), OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
CUKIERNIK, KUCHARZ (KLASA MUNDUROWA), OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Previous Next Play Pause

W czwartek 6 lutego odbył się kolejne warsztaty w ramach cyklu "Lekcja z mistrzem".
Tym razem gościliśmy Pana Patryka Jędrasika - szefa kuchni restauracji "Karo". Tematem spotkania była współczesna kuchnia restauracyjna. W ramach warsztatów 15-stu uczniów naszej szkoły przeszło szkolenie z doboru noży kuchennych oraz zasad krojenia. Pod okiem szefa młodzież przygotowała:

  • zupę krem z pieczonych buraków czerwonych z jajkiem poszetowym i kremem ze zredukowanego octu balsamicznego,
  • medaliony z polędwiczki wieprzowej z karmelizowanymi warzywami korzeniowymi , puree ziemniaczanym z estragonem oraz olejem pomidorowym.

Uczniowie byli bardzo zadowoleni, uzyskali wiele cennych wiadomości i wskazówek z zakresu przygotowywania potraw oraz informacji dotyczących specyfiki pracy kucharza w restauracji.

22
8
26
20
2
24
28
4
12
5
21
10
9
3
7
23
1
27
29
11
25
13
6

fot. Marysia z 3k

to główne hasło ruszającej właśnie kampanii edukacyjno-profilaktycznej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji.

Więcej na:
https://www.gov.pl/web/mswia/mswia-przestrzega-mlodych-ludzi-przed-narkotykami-i-dopalaczami

W dniu 20 marca 2019 roku odbyła się 16 edycja Ogólnopolskiego Dnia Przedsiębiorczości.
Uczestniczyły w nim uczennice klasy drugiej technikum obsługi turystycznej. W ramach tego programu odbyły się jednodniowe praktyki w barach, restauracjach, hotelach, salonach fryzjerskich, firmach budowlano-remontowych, sklepach, klubach fitness, firmach transportowych.
W czasie praktyk uczennice mogły zweryfikować swoje wyobrażenia o pracy na konkretnym stanowisku, co ma wpływ na właściwy wybór przez dalszej ścieżki edukacyjnej i kariery zawodowej. Nawiązały nowe kontakty i poznały potencjalnych pracodawców.
Dziękujemy wszystkim pracodawcom za przyjęcie uczniów i przekazanie im niezbędnej wiedzy.

2229A997-C688-4B90-9D53-B225E842583C
dzp5
55519531_2440944049261388_727687865055576064_n
55549615_357994681592050_7548993459009355776_n
090952B9-2726-4906-AE59-F9F22E5EF016
54525813_521495398381560_3671174530920873984_n
dzp4
dzp5
dzp6
ED5BDC5B-901B-4C31-B1C7-853B2DCB541D
54518904_336427140562678_8146724040413806592_n
dzp3
dzp2
B3617AF4-1857-41FD-9FBA-268AF916CA91

Ogólnopolski projekt edukacyjny organizowany jest przez Fundację Banku Ochrony Środowiska z myślą o zachowaniu różnorodności biologicznej Polski i zdrowiu społeczeństwa. Projekt polega na poznaniu sadowniczego dziedzictwa polskich ziem i restytucji starych odmian drzew w formie szkolnego mini sadu składającego się z co najmniej 5 drzew sadzonych swobodnie na ogólnodostępnym terenie.
Drzewa planujemy posadzić przy szkole, a sad prowadzony będzie w sposób naturalny tj. z doborem odpornych odmian dostosowanych do polskich warunków oraz zastosowaniem ekologicznego sposobu ochrony roślin, który nie szkodzi środowisku.
W projekcie uczestniczą uczniowie klas pierwszych: Hubert, Jakub z klasy 1 TGA, Ewelina, Julia, Milena, Aleksandra, Natalia, Adrian, Łukasz, Michał z klasy 1 TGB, Miłosz z klasy 1 TH pod opieką Pani Katarzyny Kubickiej.

tradycyjnysad.pl

559
203
202
852
209
201

 

  • 44315832_2332020260151047_6015561139289587712_n
  • 44387204_2332015040151569_6889034930404196352_n
  • 44490351_2338079616211778_8054948676721704960_n (1)
  • 44530592_2338079609545112_4595752961069547520_n

Przylecieliśmy 13 października i zostajemy do 2 listopada! 😊
Ilona, Milena, Ola, Maciek, Kamil, Kuba oraz opiekun grupy - Paulina Łoboda

VIVA Italia

Back to top