4
2
3

Od września 2023 roku do lutego 2025 roku szkoła realizuje projekt „Rozwój umiejętności zawodowych podczas zagranicznych staży” w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021- 2027, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus.
Celem projektu jest podniesienie kwalifikacji zawodowych uczestników, rozwinięcie ich kompetencji językowych oraz zwiększenie ich szans na rynku pracy. Wyposażenie uczniów w kompetencje i umiejętności potrzebne w pracy cukiernika, kucharza i hotelarza możliwe do uzyskania w firmach zagranicznych, które będą stanowiły wartość dodaną w cyklu kształcenia w wybranym zawodzie.
W projekcie weźmie udział 30 uczniów Technikum i Branżowej Szkoły I stopnia podzielonych na pięć sześcioosobowych grup. Uczniowie kształcący się w zawodach: cukiernik, kucharz, technik technologii żywności o specjalności cukiernik, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarz. Czas trwania stażu 3 tygodnie. Staż w zakładach pracy (cukiernie, hotele, lokale gastronomiczne) w Rimini we Włoszech.

Back to top