Natalia Rozińska uczennica klasy 3cp reprezentowała województwo mazowieckie i zdobyła I miejsce oraz tytuł laureata na XXVII Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik we Wrocławiu.
Turniej odbył się on w dniach 25-27 kwietnia 2022 r. Tematem tegorocznej edycji była Potęga natury. Konkurs składał się z części teoretycznej (test) oraz części praktycznej ( tort, 6 monoporcji, 6 figurek z masy plastycznej oraz eksponat z czekolady lub karmelu). Natalia została przygotowana do Turnieju przez panią Beatę Świąder. Organizatorzy i Jury doceniło kunszt pracy naszej uczennicy, która została zwyciężczynią tej edycji Turnieju, otrzymała dyplomy, puchary, bon podarunkowy i będzie zwolniona z części teoretycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Serdecznie gratulujemy Natalii i życzymy jej dalszych sukcesów zawodowych.

2
3
4
Previous Next Play Pause

Małgorzata Górecka z klasy 4 Ga została finalistką XXVI OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI.
Dzięki swojej wytężonej pracy ma zagwarantowane miejsce na wybranej przez siebie uczelni żywieniowej.
Małgosi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!

V Edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap okręgowy odbył się 28 lutego 2022 roku w Radomiu w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich. 
Temat tegorocznej edycji konkursu były „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Turniej składał się z dwóch etapów - etap pierwszy, część pisemna - test teoretyczny, etap drugi, część praktyczna, w której każdy uczestnik sporządzał dwie porcje dania zasadniczego związanego z tematem przewodnim konkursu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, sporządzanie i ekspedycję potraw. 
1 miejsce zajęła Natalia Bekier z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
2 miejsce Natalia Kowalczyk z Branżowej Szkoły Rzemieślniczej I stopnia w Lublinie
3 miejsce Aleksandra Traczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
4 miejsce Krystian Kamiński z Branżowej Szkoły Rzemieślnicze I stopnia w Lublinie
Nagrody w tegorocznym Turnieju zostały ufundowane przez Restaurację Paragraf, Restaurację Teatralna, Restaurację Beef Stekhouse, Restaurację Łyżka i Widelec.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz serdecznie gratulujemy, a restauratorom dziękujemy za pomoc w organizacji wojewódzkiego etapu Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Organizatorzy M. Miedzińska, J. Tkaczyk, M. Domagała,

13
1
25
2
12
30
5
3
14
21
20
24
26
25
14
31
22
24
Previous Next Play Pause

40
1111
39
IMG_20220228_121151_resized_20220228_042821854
37
41
IMG_20220228_121449_resized_20220228_042818518
52
19
18
27
42
43
28
32
29
55
2
47
9
33
5
45
49
1
36
IMG_20220228_121201_resized_20220228_042820815
IMG_20220228_121127_resized_20220228_042822957
50
48
IMG_20220228_121443_resized_20220228_042819695
35
57
44
Previous Next Play Pause

IMG_20220228_112402_resized_20220228_044942666
17
5
3
IMG_20220228_104600_resized_20220228_043038369
IMG_20220228_094914_resized_20220228_043253137
2
IMG_20220228_094951_resized_20220228_043249016
7
IMG_20220228_095356_resized_20220228_043137712
IMG_20220228_095439_resized_20220228_043132877
IMG_20220228_104741_resized_20220228_045045396
IMG_20220228_104548_resized_20220228_043039526
IMG_20220228_094939_resized_20220228_043250442
13
IMG_20220228_095002_resized_20220228_043247646
18
IMG_20220228_104707_resized_20220228_043036016
IMG_20220228_102454_resized_20220228_043130360
8
15
IMG_20220228_112423_resized_20220228_044939312
10
IMG_20220228_112428_resized_20220228_044938118
16
19
IMG_20220228_095427_resized_20220228_043134048
IMG_20220228_112025_resized_20220228_045043199
9
IMG_20220228_102445_resized_20220228_043131627
IMG_20220228_112415_resized_20220228_044940451
IMG_20220228_112006_resized_20220228_045044289
IMG_20220228_094934_resized_20220228_043251803
IMG_20220228_112237_resized_20220228_045040914
IMG_20220228_104615_resized_20220228_043037194
7
6
11
IMG_20220228_095339_resized_20220228_043136501
31
17
8
IMG_20220228_095415_resized_20220228_043135296
16
IMG_20220228_112221_resized_20220228_045042048
1
IMG_20220228_104714_resized_20220228_043034819
IMG_20220228_112409_resized_20220228_044941566
IMG_20220228_095026_resized_20220228_043246166
22

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie

Serdecznie zapraszamy do udziału uczniów klas III (zawód kucharz) w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

Pytania dotyczące organizacji II etapu turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Tematem tegorocznego Turnieju są „ Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”

Regulamin turnieju

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie.
Serdecznie zapraszamy do udziału w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Pytania dotyczące organizacji turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Temat tegorocznej edycji „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.

Osoby zakwalifikowane do V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz – etap wojewódzki/ okręgowy:

  1. Natalia Bekier Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich Radom
  2. Patrycja Soja Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  3. Joanna Karczewska Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  4. Sylwia Mariasik Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce
  5. Aleksandra Traczyk Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Pionki
  6. Krystian Kamiński Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin
  7. Natalia Kowalczyk Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin

Regulamin V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)

26 stycznia 2022 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej odbyły się eliminacje wojewódzkie do XXVII edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik. W konkursie uczestniczyło ośmiu uczniów z trzech szkół: z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich z Radomia, Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego z Warszawy oraz z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Warszawy. Naszą szkołę reprezentowały uczennice klasy 3 cp – Nikola Kalita i Natalia Rozińska.
Tegoroczna edycja nosiła tytuł „Potęga natury”, składała się z części teoretycznej i praktycznej. Uczestnicy najpierw napisali test a następnie wykonali tort z dekoracją, 2 rodzaje babeczek bankietowych po 5 szt i 2 figurki z dowolnego surowca. Profesjonalne jury w składzie: p. Bożena Sikoń, p. Stanisław Petryka, p. Zygmunt Wypych, pod przewodnictwem wizytatora z Kuratorium Oświaty pana Andrzeja Jabłońskiego, wyłoniło zwycięzców konkursu.
Pierwsze miejsce zajęła uczennica naszej szkoły – Natalia Rozińska, drugie miejsce zajęła uczennica ZSG z Warszawy – Amelia Lecińska, trzecie miejsce zajęła uczennica naszej szkoły – Nikola Kalita. Do konkursu uczennice zostały przygotowane przez p. Małgorzatę Miedzińską i p. Beatę Świąder.
Uczennice naszej szkoły zostały zgłoszone do finału ogólnopolskiego Turnieju który odbędzie się w kwietniu we Wrocławiu.
Gratulujemy i życzymy powodzenia !!!

Po raz 24. miesięcznik "Perspektywy" przygotował ranking szkół średnich.
Miło nam poinformować, że nasza szkoła zajęła zajęła 2 miejsce w Radomiu, 58 miejsce w województwie mazowieckim i 493 miejsce w Polsce.
W tegorocznym rankingu rywalizowało 1165 techników z całej Polski, a zestawieniach zostały zaprezentowane jedynie szkoły, które uzyskały najlepszą pozycję rankingową.

Otrzymaliśmy tytułu honorowy „Brązowej” Szkoły 2022. Oznacza to, że Technikum w Zespole Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu jest wśród najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2022.
Kapituła rankingu brała pod uwagę sukcesy szkół w olimpiadach przedmiotowych, wyniki matury z przedmiotów obowiązkowych i wyniki matury z przedmiotów dodatkowych oraz wyniki egzaminu zawodowego.

dyplom_1
dyplom
Previous Next Play Pause

Miło nam poinformować, że uczennice naszej szkoły zwyciężyły w Ogólnopolskim Konkursie z Języka Niemieckiego "Koch mir was 2" zorganizowanym przez Instytut Goethe w Warszawie. Jest to już druga edycja tego konkursu w ramach projektu DEUTSCH PLUS, którego celem jest popularyzacja i innowacyjne nauczanie języka niemieckiego. 

Zadanie konkursowe polegało na zaprojektowaniu strony książki kucharskiej z przepisem w języku niemieckim, na danie, które najchętniej uczestnicy konkursu zobaczyliby na świątecznym stole. Trzyosobowa drużyna w składzie: Wiktoria Pietras, Paulina Rdzanek oraz Daria Waniak z klasy 3 Gap przedstawiła przepis na tort piernikowo-pomarańczowy.
W nagrodę, uczennice wezmą udział w warsztatach kulinarnych online.
Opiekun projektu: Karolina Sieczkowska Męzik

262475561_1119471365522691_6691715113609325576_n
261852152_3122874124503643_6646572065901393765_n
264178777_1102081293875754_1415218271929257959_n
263190243_212341637729826_3569154891667097413_n
263169361_198506962484440_3806439124002812011_n
264193429_858852414781348_8003035359200833182_n
262475561_1119471365522691_6691715113609325576_n
dyplom_dz
266271113_327390479209019_826121669039860434_n
Previous Next Play Pause

Back to top