REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
wnioski o przyjęcie do szkoły można składać od 15 czerwca od godz. 9.00 do 10 lipca do godz. 15.00
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI, TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH TECHNIKUM
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI, TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
KUCHARZ - KLASA MUNDUROWA
KUCHARZ - KLASA MUNDUROWA
Z INNOWACJĄ - ORGANIZATOR SŁUŻB ŻYWIENIOWYCH, NASZYM PARTNEREM JEST 6 MAZOWIECKA BRYGADA OBRONY TERYTORIALNEJ, 62 BATALION LEKKIEJ PIECHOTY W RADOMIU
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
CUKIERNIK, KUCHARZ (KLASA MUNDUROWA), OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
NABÓR DO KLAS PIERWSZTCH BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
CUKIERNIK, KUCHARZ (KLASA MUNDUROWA), OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Previous Next Play Pause

Kiedy wszystko inne zawiedzie, dajcie za wygraną i idźcie do biblioteki
Stephen King

27-ego lutego w Zespole Szkół Budowlanych odbył się XV Regionalny Konkurs Czytelniczy organizowany przez Stowarzyszenie Nauczycieli Polonistów i Stowarzyszenie Nauczyciele Bibliotekarzy Polskich. Naszą szkołę reprezentowały uczennice: Chrzanowska Zuzanna i Błaszczyk Martyna-podopieczne Pani Moniki Gralec oraz Matysiak Karolina podopieczna Pani Tomczyk-Spólnej.
Uczennice zmierzyły się z czterdziestoma pytaniami z wybranych przez siebie lektur.
Do finału, który odbędzie się w Bibliotece Miejskiej 2 kwietnia zakwalifikowała się Martyna Błaszczyk. Gratulujemy!

Siódma edycja Olimpiady realizowana jest pod hasłem „Turystyka literacka i filmowa”. Ta forma turystyki kulturowej jest jedną z najdynamiczniej rozwijających się od początku XXI w. Jej celem są miejsca i obiekty związane z życiem oraz działalnością twórców, a także uwiecznione w ich opracowaniach plenery. Polega ona na poznawaniu miejsc związanych z dziełami literackimi i filmowymi, podążaniu śladami ich fikcyjnych lub rzeczywistych bohaterów.
Podczas etapu centralnego VII Olimpiady Wiedzy o Turystyce zadaniem uczestników będzie zaprezentowanie potencjału turystyki literackiej i filmowej, a także wskazanie na możliwości wykorzystania różnorodnych zasobów do rozwoju tej formy turystyki.
Gratulujemy i życzymy powodzenia.

21 stycznia 2020 roku w ZSGH na ulicy Majdańskiej w Warszawie odbyły się eliminacje wojewódzkie do XXV edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik. W konkursie wzięli udział uczniowie reprezentujący szkoły zawodowe z województwa mazowieckiego tj. z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie, z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich z Radomia oraz z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie.
Uczestnicy konkursu przystąpili do etapu pisemnego oraz praktycznego. Do wykonania był tort z dekoracją, dwa rodzaje bankietówek po 5 szt, oraz 2 figurki z dowolnego surowca. Dekoracje wyrobów musiały być związane z tematem przewodnim Turmieju - „Cuda świata”. Ocenie podlegały następujące elementy: organizacja pracy, kreatywność, smak i prezentacja.
Pierwsze miejsce zajęła uczennica naszej szkoły –Andżelika Nurek z klasy 3 C.
Gratulujemy i życzymy powodzenia w Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik we Wrocławiu.

  • IMG_20200121_143747
  • IMG_20200121_153742(1)

 

Osoby zakwalifikowane do III Wojewódzkiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz:

  1. Gabriela Bielawska - Lublin
  2. Małgorzata Grabowska - Lublin
  3. Oliwia Gonder - Lublin
  4. Oliwia Paluch - Radom
  5. Marcin Gaćkowski - Radom
  6. Jakub Obara - Kielce
  7. Dawid Stąpór - Kielce

Regulamin III Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)

W dniu 08.01.2020 r. uczennice Patrycja Morawska i Magdalena Pora z klasy 4 OT wzięły udział na etapie okręgowym w VII Olimpiady Wiedzy o Turystyce, która odbyła się w Zespole Szkół nr. 10 im. Stanisława Staszica w Warszawie .
Organizatorem olimpiady od siedmiu lat jest Instytut Geografii Miast i Turyzmu Wydziału Nauk Geograficznych Uniwersytetu Łódzkiego. Hasło przewodnie Olimpiady to "Turystyka literacka i filmowa". Etap wojewódzki olimpiady składał się z dwóch części: testowej - 40 pytań, i praktycznej, która polegała na opracowaniu programu i kalkulacji imprezy turystycznej zgodnie z zamówieniem klienta.
Z części pierwszej uczestnik może uzyskać maksymalnie 40 punków, a z drugiej maksymalnie 60 punków.
Gratulujemy i trzymamy kciuki. Czekamy na wyniki, które będą w marcu.
Opiekun Ewa Guść

Back to top