2
3
4

i degustacja potraw z dziczyzny.

Prelekcję prowadzili przedstawiciele Polskiego Związku Łowieckiego Okręg Radom:

Pan Damian Gawlik
Pani Marzanna Adamczyk
Pani Jolanta Ścibor-Perendyk

467471864_1530042820986157_6787964860267942432_n
IMG_20241127_103035_resized_20241127_055726810
462567659_542304321941698_162612662111965709_n
IMG_20241127_175442_resized_20241127_060139845
465489304_563969949668477_3137217789814600467_n
IMG_20241127_102735_resized_20241127_060142186
462542347_1093042688597575_631454541190512161_n
462554474_910387774397824_7245265755467273580_n
IMG_20241127_103028_resized_20241127_055725462
IMG_20241127_175331_resized_20241127_055726273
465826676_523208780712224_5311691650766374150_n
IMG_20241127_175248_resized_20241127_055725089
IMG_20241127_102403_resized_20241127_060141302
462566557_442930975278834_4192006862986066308_n
467481661_1128322309034672_483733597192208086_n
IMG_20241127_102940_1_resized_20241127_055727632
462550737_587946170489558_3911486240630165294_n
462546418_591129066689201_2942242707585760999_n
IMG_20241127_102354_resized_20241127_060140359
465188772_550249071144580_5495640132765552310_n
Previous Next Play Pause

IMG_20241127_175442_resized_20241127_060139845
465489304_563969949668477_3137217789814600467_n
IMG_20241127_102940_1_resized_20241127_055727632
462554474_910387774397824_7245265755467273580_n
467481661_1128322309034672_483733597192208086_n
462546418_591129066689201_2942242707585760999_n
IMG_20241127_102354_resized_20241127_060140359
IMG_20241127_175248_resized_20241127_055725089
462542347_1093042688597575_631454541190512161_n
465188772_550249071144580_5495640132765552310_n
IMG_20241127_103028_resized_20241127_055725462
465826676_523208780712224_5311691650766374150_n
IMG_20241127_102403_resized_20241127_060141302
467471864_1530042820986157_6787964860267942432_n
462566557_442930975278834_4192006862986066308_n
462550737_587946170489558_3911486240630165294_n
IMG_20241127_175331_resized_20241127_055726273
IMG_20241127_102735_resized_20241127_060142186
IMG_20241127_103035_resized_20241127_055726810
462567659_542304321941698_162612662111965709_n

W naszej szkole rozpoczęły się dwa tygodnie Wariacji Kulinarnych z DZICZYZNĄ w roli głównej.
Uczniowie  sporządzają potrawy z wykorzystaniem dziczyzny i dobierają nich dodatki.
WYKORZYSTUJĄ MIĘSO Z DZIKA, SARNY I DANIELA.
Szkolenie prowadzą P. Zbigniew Nowociń i P. Jarosław Wojciechowski, a receptury przygotowała P. Marzena Wnęt.

IMG_20241126_095042_resized_20241126_100726689
IMG_20241126_084432_resized_20241126_100829950
IMG_20241126_102214_resized_20241126_102742901
462559172_947843197215218_6366222001729858066_n
IMG_20241126_084530_resized_20241126_100830754
IMG_20241126_084103_resized_20241126_100956241
467477934_960332996144021_2616679144496212506_n
IMG_20241126_102251_resized_20241126_102741252
IMG_20241126_100328_resized_20241126_100632948
IMG_20241126_095125_resized_20241126_100724163
IMG_20241126_100324_resized_20241126_100631998
IMG_20241126_095106_resized_20241126_100725000
IMG_20241126_102259_resized_20241126_102743719
IMG_20241126_100318_resized_20241126_100634628
462577446_1284742059225196_46697668127845483_n
IMG_20241126_095023_resized_20241126_100827347
IMG_20241126_100257_resized_20241126_100635485
IMG_20241126_084343_resized_20241126_100918236
IMG_20241126_084144_resized_20241126_100922297
IMG_20241126_084135_resized_20241126_100923252
IMG_20241126_084213_resized_20241126_100921351
IMG_20241126_084417_resized_20241126_100919279
IMG_20241126_100403_resized_20241126_100633770
467479580_1270076710910582_1310609567675156497_n
465811603_592916099825361_628123060163879615_n
IMG_20241126_102325_resized_20241126_102740440
IMG_20241126_095152_resized_20241126_100723277
462570573_2014882358953254_2184350343537260372_n
465282510_1311379456533523_8045704506188642704_n
462562265_538581152467605_4903332146213572462_n
IMG_20241126_095047_resized_20241126_100727574
462539318_879227624019665_8251175022395173923_n
IMG_20241126_084117_resized_20241126_100954978
IMG_20241126_102220_resized_20241126_102742065
IMG_20241126_095027_resized_20241126_100828279
IMG_20241126_084341_resized_20241126_100920325
IMG_20241126_102317_resized_20241126_102739498

IMG_3759
IMG_3758
IMG_3755
IMG_3757
IMG_3756
IMG_3754

image0
image2
image4
image3
image7
image5
image1
Previous Next Play Pause

 

Od 26.11.2024 do 6.12.2024 na terenie naszej szkoły będą odbywały się szkolenia kulinarne, prezentacje, konkursy oraz degustacje potraw z dziczyzny.

W programie m.in.:

Szkolenie z wykorzystaniem mięs dziczyzny typu: dzik, sarna, jeleń.

Prezentacje potraw z dziczyzny i prelekcja przedstawiciela Polskiego Związku Łowieckiego Okręg Radom.

Konkurs kulinarny z wykorzystaniem mięsa dziczyzny.

 

Cześć! Z tej strony Nela i Nikola.
Podczas naszego stażu we Włoszech pracujemy w czterogwiazdkowym hotelu Sovrana, który jest dostępny dla gości ze swoimi pupilami.
W naszej pracy zajmujemy się głównie przygotowywaniem pokoi do użytku gościa. Jednak poza jednostkami hotelowymi dbamy też o czystość części ogólnodostępnej. Nasza praca jest przyjemna oraz jesteśmy miło zaskoczone tym jak bardzo przyjaźni są nasi współpracownicy.
Pozdrawiamy z pięknego Rimini.

Multimedia__4_
Multimedia
Multimedia__1_
Multimedia__3_
Multimedia__2_
Previous Next Play Pause

Odbywamy staż w restauracji LIDO.
Zajmujemy się tam między innymi krojeniem i grillowaniem warzyw oraz panierowaniem owoców morza. Przygotowujemy również salę przed przybyciem gości: nakrywamy stoły, przygotowujemy parmezan oraz chleb, podajemy napoje. Restauracja w której pracujemy słynie głównie z makaronu, pizzy i owoców morza.
Pozdrawiamy ze słonecznej Italii, stażystki Patrycja i Maja.

Image__2_ (2)
Image__4_ (1)
Image (2)
Image__1_ (2)
Image__3_ (2)

W pierwszą sobotę naszego pobytu w pięknym kraju jakim są Włochy, wstałyśmy wcześnie rano aby odbyć pierwszą z naszych wycieczek. Dzięki podróży, która trwała kilka godzin, mogłyśmy obserwować piękny krajobraz włoskich gór. 
Florencja, cel naszej wycieczki to miasto z ciekawą historią (poznałyśmy ją podczas spotkania z Panią przewodnik) i niezwykłymi zabytkami, które zachwycają.
Chętnie odwiedziłybyśmy to miejsce ponownie.
Stażystki Nikola, Nela, Patrycja, Maja, Kasia S. i Kasia W. wraz z opiekunem sorem Kalbarczykiem.

  • Image
  • Image__2_
  • Image__3_
  • Image__1_

Ciao! Z tej strony dwie Kasie,
odbywamy staż we Włoszech w cukierni Bianchi Riccione.
Uczymy się przygotowywać włoskie wyroby cukiernicze takie jak croissanty, robiłyśmy też ciasta z jabłkami, ptysie nadziewane przeróżnym nadzieniem i polewami oraz różne rodzaje tart. Pracujemy z bardzo przyjaznymi, pogodnymi i pomocnymi ludźmi, chętnie udzielają nam pomocy i wszystko wyjaśniają.
Pozdrawiamy z Rimini!
Stażystki Kasie

Multimedia__4_ (1)
Multimedia__1_ (1)
Multimedia__2_ (1)
Multimedia__3_ (1)
Multimedia__9_ (1)
Multimedia__8_ (1)

23 października klasy 3ot, 2otk i 3gb w ramach innowacji Praca personelu pokładowego /stewardessa/steward uczestniczyły w wyjątkowej, interaktywnej wystawie zlokalizowanej w strefie ogólnodostępnej terminala Lotniska Warszawa-Radom. Niemal 60 interaktywnych, multimedialnych eksponatów zabrało uczniów i opiekunów (M. Maj i B. Górka) w wyjątkową podróż – od marzeń o lataniu, poprzez każdy aspekt lotu w przyrodzie, fizyce i historii, aż do lotu w kosmos. A wszystko to podane w wyjątkowo atrakcyjnej formie interaktywnej oraz wizualnej, gwarantującej naukę i rozrywkę. Jak dobrze się bawiliśmy widać na zdjęciach.

img_40_1729774458553
img_21_1729774341337
img_42_1729774465755
img_6_1729757239228
img_12_1729774307506
img_44_1729774475844
img_8_1729757252202
img_16_1729774323497
img_4_1729757226604
img_28_1729774420801
img_26_1729774387640
img_7_1729774276887
img_34_1729774437480
img_23_1729774358167
img_32_1729774432635
img_36_1729774443919
img_19_1729774335849
img_46_1729774488382
img_9_1729774291242
img_14_1729774313787
img_38_1729774449730

ZAPRASZAMY w sobotę i niedzielę (19-20.10.2024 r.)

img_2_1729356571348
img_16_1729356651358
img_11_1729356632576
img_17_1729356657673
3CC571D1-AF0D-452B-A3D6-A6FE7ADC9399.jpeg
img_19_1729356669364
img_4_1729356582667
B8B949DE-4659-46B5-B188-DD6FD2D19577.jpeg
61BAD8A2-005F-4B4B-B2D3-D9FF7FA1A10B.jpeg
706AE516-01E3-49C2-867D-E8488FF63B24.jpeg
img_8_1729356611424
img_14_1729356640783
img_21_1729356692483
A9C00CD5-43C8-401C-85FA-D487E74407EC.jpeg

Back to top