34
13
37
16
monika_2
22
16
1
13
10
6
20
14
5
35
12
4
11
1
15
15
17
monika_1
3
4
23
14
6
9
12
10
2
30
9
8
18
2
26
36
21
napis_konkurs
28
7
24
25
11
31
5
32
33
Previous Next Play Pause

37
24
napis_konkurs
22
monika_1
36
20
12
4
9
11
17
30
19
9
14
6
3
1
11
21
10
7
15
1
16
25
16
34
5
12
5
32
28
2
33
13
14
8
35
monika_2
23
18
10
7
29
26
6
2
31

Już po raz ósmy w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – pierogowy mix w nowoczesnym wydaniu” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 5 drużyn jednoosobowych z Góry Kalwarii, Pionek i Radomia. Zadaniem uczniów było w konkurencji technicznej wykonać ciasto pierogowe w przeciągu 5minut oraz wykonanie w ciągu 150 minut trzech rodzajów pierogów z wykorzystaniem w farszach wątróbki, kaszy jaglanej i soczewicy.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Katarzyna Kusio – w-ce dyrektor szkoły/ nauczyciel przedmiotów zawodowych, Waldemar Dolecki – dyrektor MOK Amfiteatr, Maciej Montelatic szef kuchni Restauracji Pasja, Bogusława Musiał - menager Restauracji La Spezia. Gościem honorowym była II Zastępca Prezydenta Miasta Radomia Katarzyna Kalinowska.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Restauracja Pasja, Restauracja La Spezia, Restauracja Bolek i Lolek, Karczma-Makowiec, Aaspen, Restauracja Teatralna, Restauracja Łyżka i widelec, Restauracja Beef Stek House, Zajazd Złoty Karpik, Restauracja Mela Rossa.

I miejsce
Roksana Dygas - Zespól Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Pierogi z wątróbką po rosyjsku, z kaszą jaglaną, szpinakiem i słonecznikiem z miętową nutą oraz z soczewicą z kuminem

II miejsce
Mateusz Wójcik - Zespól Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Sekretne pierogi w trzech odsłonach

III miejsce
Wiktoria Wołyńska - Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Pionkach
Pierogowe trio

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie.
Gratulujemy organizatorzy: M. Miedzińska, J. Tkaczyk, A. Kulikowska

 

Amfiteatr zawsze wspiera najlepsze inicjatywy 😍 Dzisiaj nasz Dyrektor Waldemar Dolecki wcielił się w rolę jurora! Na zaproszenie Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu mogliśmy rozsmakować się pierogach 🥇 Konkurs "Pasja smaków" to cykl, który rok rocznie mobilizuje uczniów szkoły do coraz śmielszych połączeń smakowych 🧡 Gratulujemy zwycięzcom!

Facebook

 

Konkurs odbędzie się 18.11.2021.
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15.
Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. ul. Św. Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1)

  1. Zespół Szkół Zawodowych w Górze Kalwarii - Patrycja Kamińska
  2. Zespół Szkół Zawodowych w Górze Kalwarii - Artur-Eric Sikut
  3. Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Pionkach - Wiktoria Wołyńska
  4. Zespól Szkol Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu - Roksana Dygas
  5. Zespól Szkol Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu - Mateusz Wójcik

Serdecznie gratulujemy i zapraszamy. Organizatorzy konkursu

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – pierogowy mix w nowoczesnym wydaniu".
W tegorocznej edycji do dnia 21.10.2021 roku należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem pierogów wraz ze zdjęciem ( recepturę należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły). Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 28.10.2021 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.
Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu. Zapraszamy do udziału.

Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska mgr inż. Jolanta Tkaczyk mgr inż. Agnieszka Kulikowska

Regulamin Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków - pierogowy mix w nowoczesnym wydaniu” objęty Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Radomia

Załącznik 1. KARTA ZGŁOSZENIA NA WOJEWÓDZKI KONKURS KULINARNY

Załącznik 2. Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekuna  

Załącznik nr 3. FORMULARZ RECEPTURY „Pasja smaków – pierogowy mix w nowoczesnym wydaniu” w 2021 r. 

 

Zwycięzcy będą reprezentować naszą szkołę w etapie wojewódzkim konkursu, który odbędzie się 18.11.2021 r.

Prace były oceniane przez restauratorów: Restauracja Teatralna, Restauracja Mela Rossa, Restauracja Łyżka i Widelec, Restauracja Dworek Saski oraz internautów.

Miejsce I
Grillowana ośmiornica z musem dyniowym, salsą z gruszki i chorizo oraz z kawiorem z aronii

Miejsce II
Konfitowana pierś z kaczki na puree dyniowo-sosnowo-gruszkowym podana z kluseczkami dyniowymi, karmelizowaną gruszką, pieczoną dynią i dwoma sosami: z zielonej pietruszki z nalewką sosnową oraz sosu aroniowego

Miejsce III
Kaczka pieczona z gruszką, kluseczkami z dynią i sosem z aronii

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie. Uczestnicy oraz opiekunowie otrzymają dyplomy uczestnictwa w konkursie przesłane na adres szkoły.

Gratulujemy
organizatorzy: M. Miedzińska, J. Tkaczyk, A. Kulikowska

W tym roku każdy uczestnik konkursu nadesłał recepturę dania zasadniczego z wykorzystaniem obowiązkowych składników (aronii, gruszki, dyni), jej opis produkcyjny oraz zdjęcie wykonanej potrawy, które prezentujemy poniżej:

 

Konfitowana pierś z kaczki
Konfitowana pierś z kaczki
na puree dyniowo-sosnowo-gruszkowym podana z kluseczkami dyniowymi, karmelizowaną gruszką, pieczoną dynią i dwoma sosami: z zielonej pietruszki z nalewką sosnową oraz sosu aroniowego
Kaczka pieczona
Kaczka pieczona
z gruszką, kluseczkami z dynią i sosem z aronii
Polędwiczka w panierce
Polędwiczka w panierce
z szałwii i mięty na puree z dyni piżmowej z piklowaną gruszkę i jabłkiem w sosie z aronii i borówki
Grilowana ośmiornica
Grilowana ośmiornica
z musem dyniowym, salsą z gruszki i chorizo oraz z kawiorem z aronii
Pierś z kaczki
Pierś z kaczki
podana z plackami, gruszką, konfiturą z cebuli i sosem z aronii
Previous Next Play Pause


Na najciekawszą potrawę można głosować elektronicznie – za pomocą poniższego formularza w czwartek, 03 grudnia 2020 r. w godzinach 09.00-15.00.
Każdy może oddać TYLKO JEDEN GŁOS.

Dziękujemy i życzymy dobrej zabawy.

  1. Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Pionkach (Karolina Zyglińska, Klaudia Zyglińska)
  2. Zespól Szkol Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu (Kinga Chudzik, Weronika Łomża, Jan Czarnecki)

Drugi etap konkursu:

  • wybór potrawy przez jury składające się z szefów kuchni
  • oraz wybór potrawy za pośrednictwem internautów,
    głosowanie odbędzie się w dniu 03.12.2020 r. w godz. 9.00-15.00 na stronie szkoły.

Ogłoszenie wyników 07.12.2020 r. za pośrednictwem poczty i strony internetowej.

Serdecznie gratulujemy i zapraszamy do głosowania.
Organizatorzy konkursu.

Back to top