GIEŁDA PODRĘCZNIKÓW
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH UCZNIÓW I ABSOLWENTÓW NA GIEŁDĘ PODRĘCZNIKÓW, KTÓRA ODBĘDZIE SIĘ OD 07.09 (CZWARTEK , JUTRO) DO 15.09 BR. (PRZYSZŁY PIĄTEK) W SALI 2C NA PIERWSZEJ DŁUGIEJ PRZERWIE O GODZ. 10.35
ORGANIZATORKI
MIŁOSŁAWA MAJEWSKA
EMILIA ZWĘGLIŃSKA
Matura 2024
Komunikat o harmonogramie egzaminów w 2024 r.
Komunikat o materiałach i przyborach pomocniczych w 2024 r.
Informacja o sposobie organizacji i przeprowadzania egzaminu zawodowego obowiązująca w roku szkolnym 2023/2024 - Formuła 2019
Egzamin zawodowy
Sesja 1. 2024 ZIMA
Sesja 2. 2024 LATO
Wyniki egzaminu zawodowego
Termin ogłoszenia wyników egzaminu zawodowego dla sesji czerwiec-lipiec 2023 - 31 sierpnia 2023 r. na indywidualnym koncie pod adresem: https://warszawa.epkz.cke.edu.pl/
(w razie problemów, nowe loginy i kody aktywacyjne do odbioru u Pani wicedyrektor Katarzyny Kusio 30 sierpnia 2023 r.)
Odbiór dyplomów i certyfikatów po 11 września 2023 r.
Uroczyste rozpoczęcie zajęć dydaktycznych w roku szkolnym 2023/2024
Uroczyste rozpoczęcie zajęć dydaktycznych w roku szkolnym 2023/2024 odbędzie się dnia 4 września 2023 r. (poniedziałek) o godzinie 9.00 na sali gimnastycznej.
Obowiązuje strój galowy.
Msze św. w Kościele pw. Świętego Brata Alberta z okazji rozpoczęcia nowego roku szkolnego - 4 września godz. 8.00.
Zajęcia w branżowej szkole II stopnia
Pierwsze zajęcia w branżowej szkole II stopnia odbędą 9-10 września 2023 r. o godzinie 8.00.
Przed zajęciami (9 września) odbędzie się krótkie spotkanie organizacyjne.
INFORMACJE DLA UCZNIÓW KLASY PIERWSZEJ ZSSiH
Podania z prośbą o przyjęcie do jednej klasy w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych i technik organizacji turystyki można składać w sekretariacie szkoły do 25 sierpnia 2023 r.
Orzeczenie lekarskie DO CELÓW SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNYCH /nie dotyczy technika organizacji turystyki/
Na dzień 1 września 2023 r. musisz posiadać aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno epidemiologicznych.
W tym celu:
- wykonaj badania na nosicielstwo - po 6 sierpnia 2023 r. udaj się bez skierowania do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Radomiu i zapisz się na badania
- udaj się z wynikami badań do lekarza medycyny pracy po orzeczenie lekarskie do celów sanitarno - epidemiologicznych
Wykaz podręczników dla uczniów klas pierwszych w roku szkolnym 2023/2024
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/28 - technik żywienia i usług gastronomicznych
wykaz podręczników cykl kształcenia 2023/28 - technik technologii żywności
wykaz podręczników cykl kształcenia 2023/28 - technik usług kelnerskich
wykaz podręczników cykl kształcenia 2023/28 - technik hotelarstwa
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/28 - technik organizacji turystyki
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/26 - kucharz
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/26 - cukiernik
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/26 - piekarz
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/26 - operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
REKRUTACJA 2023/2024
REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
odbywa się poprzez stronę: naborpg.oswiatawradomiu.pl
Wniosek wraz z dokumentami należy dostarczyć
do szkoły pierwszego wyboru
REKRUTACJA DO BRANŻOWEJ SZKOŁY II STOPNIA zasady + harmonogram
Oferta edukacyjna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu dla klasy pierwszej na rok szkolny 2023/2024
TECHNIKUM - 5 letnie
technik hotelarstwa - 1 oddział
technik organizacji turystyki - 1 oddział
technik żywienia i usług gastronomicznych - 2 oddziały
technik technologii żywności - 1 oddział
technik usług kelnerskich - 1 oddział
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA - 3 letnia
cukiernik - 1 oddział
kucharz - 1 oddział
klasa wielozawodowa (praktyka u pracodawcy) - kucharz, piekarz, cukiernik, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego (uczeń kształci się w jednym z wymienionych zawodów) - 1 oddział
Szkoła branżowa II stopnia - 2 letnia
technik żywienia i usług gastronomicznych - 1 oddział
technik technologii żywności - 1 oddział
Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych technikum będą brane pod uwagę oceny z:
- języka polskiego
- matematyki
- języka obcego
- najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: chemia, geografia, biologia, fizyka.
Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych branżowej szkoły I stopnia będą brane pod uwagę oceny z:
- języka polskiego
- matematyki
- języka obcego
- najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: biologia, fizyka, chemia, historia, wos, geografia, informatyka.
Punkty będą przeliczane według następujących zasad, za oceny wyrażone w stopniu:
celującym – przyznaje się po 18 punktów;
bardzo dobrym – przyznaje się po 17 punktów;
dobrym – przyznaje się po 14 punktów;
dostatecznym – przyznaje się po 8 punktów;
dopuszczającym – przyznaje się po 2 punkty.
Sposób przeliczania na punkty osiągnięć: rozporządzenie MEN [plik pdf]
Badania Uczniów/Studentów/Doktorantów (informacje)
Wykaz wykonujących badania uczniów na ternie Województwa Mazowieckiego w 2022 r.
Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych - przewodnik dla Rodziców