2
3
4

I miejsce zajął Mateusz Wójcik z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu,

II miejsce Zlata Dubovik z Niepublicznego Technikum Zawodowego w Kielcach,

III miejsce Wiktoria Janus z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

GRATULUJEMY :)

34
65
66
28
50
2_m_3
37
30
39
III_m_1
63
40
59
5
53
64
25
67
III_m_2
2_m_4
II miejsce
I m_1
27
62
29
4
1_m2
49
I miejsce
33
III miejsce
38
48
Previous Next Play Pause

26
39
38
36
33
8
12
60
66
51
III_m_2
42
10
37
21
66
27
44
5
11
63
32
49
14
12
II miejsce
III_m_1
4
4
15
40
9
19
16
18
1_m2
9
14
15
46
29
30
44
35
7
77
51
24
50
36

Brawo!!! Adam Kwiatkowski z klasy 4OTp dostał się do finału Konkursu Wiedzy o Piłce Nożnej - Poznaj Polskę na Sportowo, rekomendowanego przez Ministerstwo Edukacji i Nauki. Drugi etap odbył się w Warszawie.
Adam będzie reprezentował województwo mazowieckie w trzecim, ostatnim etapie 17 listopada 2022 r. (czwartek) o godzinie 20.15 w TVP 1.
Zapraszamy do oglądania i kibicowania.

 

1. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom
2. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego – Kielce
3. Niepubliczne Technikum Zawodowe - Kielce
4. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego – Pionki
5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom

Konkurs odbędzie się 17.11.2022 (czwartek).
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15. Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy.
Organizatorzy konkursu

Miło nam poinformować, że drużyna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich zajęła III miejsce w turnieju finałowym Radomskiej Olimpiady Młodzieży szkół średnich w piłce nożnej dziewcząt.
W turnieju wzięły udział:
1. Bujanowicz Nikola kl.1C
2. Cudzich Wiktoria kl.4KZ
3. Jaśkiewicz Nadia kl.4GB
4. Jaworska Patrycja kl.4KZ
5. Kowalczuk Angelika kl.1H
6. Pawelec Zuzanna kl.2OTK
7. Rylska Karolina kl.4KZ
8. Słowińska Maria kl.1GB
9. Więcaszek Zofia kl.1GB
10. Zbiciak Wiktoria kl.2GA
Opiekun: P. Kamila Marecka
Serdecznie gratulujemy.

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – przysmaki lasu".
W tegorocznej edycji do dnia 14.10.2022 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem zakąski ciepłej i deseru wraz ze zdjęciami (receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 20.10.2022 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych. Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy: mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska  

Regulamin Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków - przysmaki lasu”

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU KULINARNEGO PASJA SMAKÓW

Natalia Rozińska uczennica klasy 3cp reprezentowała województwo mazowieckie i zdobyła I miejsce oraz tytuł laureata na XXVII Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik we Wrocławiu.
Turniej odbył się on w dniach 25-27 kwietnia 2022 r. Tematem tegorocznej edycji była Potęga natury. Konkurs składał się z części teoretycznej (test) oraz części praktycznej ( tort, 6 monoporcji, 6 figurek z masy plastycznej oraz eksponat z czekolady lub karmelu). Natalia została przygotowana do Turnieju przez panią Beatę Świąder. Organizatorzy i Jury doceniło kunszt pracy naszej uczennicy, która została zwyciężczynią tej edycji Turnieju, otrzymała dyplomy, puchary, bon podarunkowy i będzie zwolniona z części teoretycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Serdecznie gratulujemy Natalii i życzymy jej dalszych sukcesów zawodowych.

4
2
3
Previous Next Play Pause

Małgorzata Górecka z klasy 4 Ga została finalistką XXVI OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI.
Dzięki swojej wytężonej pracy ma zagwarantowane miejsce na wybranej przez siebie uczelni żywieniowej.
Małgosi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!

V Edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap okręgowy odbył się 28 lutego 2022 roku w Radomiu w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich. 
Temat tegorocznej edycji konkursu były „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Turniej składał się z dwóch etapów - etap pierwszy, część pisemna - test teoretyczny, etap drugi, część praktyczna, w której każdy uczestnik sporządzał dwie porcje dania zasadniczego związanego z tematem przewodnim konkursu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, sporządzanie i ekspedycję potraw. 
1 miejsce zajęła Natalia Bekier z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
2 miejsce Natalia Kowalczyk z Branżowej Szkoły Rzemieślniczej I stopnia w Lublinie
3 miejsce Aleksandra Traczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
4 miejsce Krystian Kamiński z Branżowej Szkoły Rzemieślnicze I stopnia w Lublinie
Nagrody w tegorocznym Turnieju zostały ufundowane przez Restaurację Paragraf, Restaurację Teatralna, Restaurację Beef Stekhouse, Restaurację Łyżka i Widelec.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz serdecznie gratulujemy, a restauratorom dziękujemy za pomoc w organizacji wojewódzkiego etapu Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Organizatorzy M. Miedzińska, J. Tkaczyk, M. Domagała,

1
26
12
20
21
24
14
3
31
13
22
2
30
5
25
25
24
14
Previous Next Play Pause

44
36
IMG_20220228_121201_resized_20220228_042820815
55
28
52
IMG_20220228_121443_resized_20220228_042819695
49
19
29
IMG_20220228_121151_resized_20220228_042821854
27
18
47
45
1111
9
40
32
IMG_20220228_121127_resized_20220228_042822957
50
41
39
1
35
5
2
42
43
IMG_20220228_121449_resized_20220228_042818518
33
57
48
37
Previous Next Play Pause

IMG_20220228_104714_resized_20220228_043034819
3
11
IMG_20220228_095339_resized_20220228_043136501
IMG_20220228_095356_resized_20220228_043137712
22
IMG_20220228_095026_resized_20220228_043246166
IMG_20220228_112423_resized_20220228_044939312
IMG_20220228_095002_resized_20220228_043247646
IMG_20220228_104615_resized_20220228_043037194
IMG_20220228_112409_resized_20220228_044941566
IMG_20220228_112428_resized_20220228_044938118
7
IMG_20220228_095415_resized_20220228_043135296
IMG_20220228_094914_resized_20220228_043253137
5
8
IMG_20220228_104548_resized_20220228_043039526
2
16
15
IMG_20220228_102454_resized_20220228_043130360
18
IMG_20220228_112221_resized_20220228_045042048
IMG_20220228_104600_resized_20220228_043038369
IMG_20220228_102445_resized_20220228_043131627
IMG_20220228_112402_resized_20220228_044942666
15
IMG_20220228_112415_resized_20220228_044940451
IMG_20220228_112006_resized_20220228_045044289
17
8
IMG_20220228_095439_resized_20220228_043132877
10
31
9
IMG_20220228_112237_resized_20220228_045040914
16
IMG_20220228_094934_resized_20220228_043251803
IMG_20220228_104707_resized_20220228_043036016
1
IMG_20220228_094939_resized_20220228_043250442
19
13
IMG_20220228_095427_resized_20220228_043134048
7
IMG_20220228_104741_resized_20220228_045045396
IMG_20220228_094951_resized_20220228_043249016
6
17

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie

Serdecznie zapraszamy do udziału uczniów klas III (zawód kucharz) w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

Pytania dotyczące organizacji II etapu turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Tematem tegorocznego Turnieju są „ Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”

Regulamin turnieju

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie.
Serdecznie zapraszamy do udziału w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Pytania dotyczące organizacji turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Temat tegorocznej edycji „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.

Osoby zakwalifikowane do V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz – etap wojewódzki/ okręgowy:

  1. Natalia Bekier Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich Radom
  2. Patrycja Soja Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  3. Joanna Karczewska Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  4. Sylwia Mariasik Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce
  5. Aleksandra Traczyk Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Pionki
  6. Krystian Kamiński Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin
  7. Natalia Kowalczyk Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin

Regulamin V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)

26 stycznia 2022 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej odbyły się eliminacje wojewódzkie do XXVII edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik. W konkursie uczestniczyło ośmiu uczniów z trzech szkół: z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich z Radomia, Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego z Warszawy oraz z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Warszawy. Naszą szkołę reprezentowały uczennice klasy 3 cp – Nikola Kalita i Natalia Rozińska.
Tegoroczna edycja nosiła tytuł „Potęga natury”, składała się z części teoretycznej i praktycznej. Uczestnicy najpierw napisali test a następnie wykonali tort z dekoracją, 2 rodzaje babeczek bankietowych po 5 szt i 2 figurki z dowolnego surowca. Profesjonalne jury w składzie: p. Bożena Sikoń, p. Stanisław Petryka, p. Zygmunt Wypych, pod przewodnictwem wizytatora z Kuratorium Oświaty pana Andrzeja Jabłońskiego, wyłoniło zwycięzców konkursu.
Pierwsze miejsce zajęła uczennica naszej szkoły – Natalia Rozińska, drugie miejsce zajęła uczennica ZSG z Warszawy – Amelia Lecińska, trzecie miejsce zajęła uczennica naszej szkoły – Nikola Kalita. Do konkursu uczennice zostały przygotowane przez p. Małgorzatę Miedzińską i p. Beatę Świąder.
Uczennice naszej szkoły zostały zgłoszone do finału ogólnopolskiego Turnieju który odbędzie się w kwietniu we Wrocławiu.
Gratulujemy i życzymy powodzenia !!!

Po raz 24. miesięcznik "Perspektywy" przygotował ranking szkół średnich.
Miło nam poinformować, że nasza szkoła zajęła zajęła 2 miejsce w Radomiu, 58 miejsce w województwie mazowieckim i 493 miejsce w Polsce.
W tegorocznym rankingu rywalizowało 1165 techników z całej Polski, a zestawieniach zostały zaprezentowane jedynie szkoły, które uzyskały najlepszą pozycję rankingową.

Otrzymaliśmy tytułu honorowy „Brązowej” Szkoły 2022. Oznacza to, że Technikum w Zespole Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu jest wśród najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2022.
Kapituła rankingu brała pod uwagę sukcesy szkół w olimpiadach przedmiotowych, wyniki matury z przedmiotów obowiązkowych i wyniki matury z przedmiotów dodatkowych oraz wyniki egzaminu zawodowego.

dyplom_1
dyplom
Previous Next Play Pause

Miło nam poinformować, że uczennice naszej szkoły zwyciężyły w Ogólnopolskim Konkursie z Języka Niemieckiego "Koch mir was 2" zorganizowanym przez Instytut Goethe w Warszawie. Jest to już druga edycja tego konkursu w ramach projektu DEUTSCH PLUS, którego celem jest popularyzacja i innowacyjne nauczanie języka niemieckiego. 

Zadanie konkursowe polegało na zaprojektowaniu strony książki kucharskiej z przepisem w języku niemieckim, na danie, które najchętniej uczestnicy konkursu zobaczyliby na świątecznym stole. Trzyosobowa drużyna w składzie: Wiktoria Pietras, Paulina Rdzanek oraz Daria Waniak z klasy 3 Gap przedstawiła przepis na tort piernikowo-pomarańczowy.
W nagrodę, uczennice wezmą udział w warsztatach kulinarnych online.
Opiekun projektu: Karolina Sieczkowska Męzik

262475561_1119471365522691_6691715113609325576_n
261852152_3122874124503643_6646572065901393765_n
264178777_1102081293875754_1415218271929257959_n
263190243_212341637729826_3569154891667097413_n
263169361_198506962484440_3806439124002812011_n
264193429_858852414781348_8003035359200833182_n
262475561_1119471365522691_6691715113609325576_n
dyplom_dz
266271113_327390479209019_826121669039860434_n
Previous Next Play Pause

Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym co ma w głowie i co na stole
prof. Jan Gawęcki 

W dniu 3 grudnia 2021 r nasi uczniowie: Małgorzata Górecka z kl. 4 Ga i Adrian Słowiński z kl. 4 Gb dzielnie walczyli na etapie okręgowym w Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Gratulujemy Małgosi, która zakwalifikowała się do etapu centralnego, gdzie zawalczy o index!
Trzymajcie kciuki:)

IMG_20211203_104818_1
IMG_20211203_122440
IMG_20211203_122859
IMG_20211203_120319
IMG_20211203_122859
IMG_20211203_120315
Previous Next Play Pause

Back to top