Angelika Wesołowska - 20 lat, jest uczennicą Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, tegoroczną maturzystką. - Mam ogromną nadzieję że pogodzę konkurs z moim egzaminem dojrzałości – mówi dziewczyna. - Jestem na profilu turystycznym, stąd też moje zainteresowania podróżami. Uwielbiam zwiedzać i poznawać nowe miejsca.
Ulubionym miastem Angeliki w Europie, do którego ma ogromny sentyment i do którego wraca zawsze mocno stęskniona, jest Rzym. - Kocham jego kulturę, język i otwartość rzymian – mówi Angelika. - W szkole miałam dodatkowe lekcje z języka włoskiego. Po jej skończeniu chciałabym kontynuować naukę tego pięknego języka, żeby jeszcze bardziej zagłębić się i poznać ten uroczy kraj, jakim są Włochy.
echodnia.eu
To nic nie kosztuje, a może uratować czyjeś zdrowie lub życie. Do oddawania krwi zachęcają nauczyciele i uczniowie. Współpraca szkoły z Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Radomiu trwa nieprzerwanie od kilkunastu lat pod opieką nauczycielek – Anny Skwarszyńskiej i Joanny Sych.
W dniu dzisiejszym dwudziestu siedmiu uczniów oddało 11 835 ml krwi.
W dniu 10-13 kwietnia w naszym mieście miała miejsce 41 Wiosna Literacka. W tym roku poświęcona była twórczości XX-lecia międzywojennego. Jednym z zaproszonych był Sławomir Koper autor wielu publikacji dotyczących życia obyczajowego epoki.
W spotkaniu ze Sławomirem Koperem wzięli udział uczniowie kl. IV Z wraz z opiekunem Panią Barbarą Kotwą.
W programie jako publiczność wystąpią m.in. klasy 2Ot, 3 Ot i 4 Ot. Oglądajcie koniecznie.
Zwiastun odc. 4: kochamciepolsko.tvp.pl
W 22 lutego br. naszą szkołę odwiedzili doradcy zawodowi (osoby pomagające w dokonaniu trafnego wyboru zawodu i drogi dalszego kształcenia). Zapoznali się z ofertą edukacyjną, zobaczyli pracownie kształcenia zawodowego, podpatrywali pracę uczniów w trakcie zajęć. Spróbowali również dań przygotowanych przez młodzież.
Gimnazjalisto jeżeli jesteś zainteresowany nauką w naszej szkole, interesuje Cię hotelarstwo, gastronomia, dietetyka, programowanie i organizacja turystyki zgłoś się do doradcy zawodowego w swojej szkole, zobacz prezentację przygotowaną specjalnie dla Ciebie, porozmawiaj o możliwościach kształcenia w naszej szkole lub zapoznaj się z ofertą na stronie internetowej szkoły.
Możesz odwiedzić nas również 13.04.2018 w czasie Dnia Otwartego Szkoły
(X JUBILEUSZOWEGO Festiwalu Zupy). Zapraszamy.
Zobacz również: www.rodon.radom.pl
Pierwsza klasa potrafi też zaskoczyć;)
Młodzież chętnie rozwija swoje zainteresowania, a efektem ich pracy były nowatorskie pomysły związane z nadchodzącym dniem zakochanych.
W czasie zajęć z koła gastronomicznego, powstały przepyszne i pięknie podane desery walentynkowe.
Dla uczniów była to świetna zabawa, która dała im wiele radości i satysfakcji.
http://www.radom.pl/page/219,aktualnosci.html?id=8686
Segreguj śmieci (535 KB)
Odpady wielkogabarytowe (165.84 KB)
Jak segregujemy śmieci (588.11 KB)
W dniu 20 grudnia uczniowie naszej szkoły z klas: 1Ga, 1Ot, 2Ga, 2Gb, 2Gc, 2Ot i 3HK zaprezentowali jasełka bożonarodzeniowe, które wprowadziły całą społeczność szkolną w świąteczny nastrój. Treści dotyczące narodzenia Zbawiciela przeplatały się z humorystycznym przedstawieniem odwiecznej walki dobra ze złem. Nastrój szczególnej zadumy i refleksji tworzyły kolędy i pastorałki w wykonaniu uczniów.
Dzisiaj Smaczek z Doliny Radomki w duecie z jabłuszkami z Komorowa gościł w Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu gdzie był świetną bazą do ugotowania naturalnego jabłkowego kisielku i czerwonego barszczyku 😊😀😍
Młodzież miała okazję wysłuchać wspaniałego wykładu Lidia Chrząstek na temat odkrywania pasji ... i dowiedzieć się jak wyprodukować zdrowe smaczne jabłka by potem móc wytłoczyć z nich naturalny sok ... 😊😀
www.facebook.com