15
9
29
13
24
23
2
napis_konkurs
14
33
28
monika_2
25
monika_1
31
16
11
6
9
7
1
15
32
20
13
11
35
10
37
26
18
6
16
4
8
34
21
17
2
12
12
5
22
10
7
36
19
5
3
4
Previous Next Play Pause

5
17
23
16
29
15
24
13
36
16
32
11
2
monika_2
22
11
37
7
19
7
1
26
14
33
34
1
12
28
6
5
18
4
10
3
14
4
20
25
21
monika_1
31
8
15
9
6
2
10
13
35
napis_konkurs

Już po raz ósmy w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – pierogowy mix w nowoczesnym wydaniu” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 5 drużyn jednoosobowych z Góry Kalwarii, Pionek i Radomia. Zadaniem uczniów było w konkurencji technicznej wykonać ciasto pierogowe w przeciągu 5minut oraz wykonanie w ciągu 150 minut trzech rodzajów pierogów z wykorzystaniem w farszach wątróbki, kaszy jaglanej i soczewicy.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Katarzyna Kusio – w-ce dyrektor szkoły/ nauczyciel przedmiotów zawodowych, Waldemar Dolecki – dyrektor MOK Amfiteatr, Maciej Montelatic szef kuchni Restauracji Pasja, Bogusława Musiał - menager Restauracji La Spezia. Gościem honorowym była II Zastępca Prezydenta Miasta Radomia Katarzyna Kalinowska.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Restauracja Pasja, Restauracja La Spezia, Restauracja Bolek i Lolek, Karczma-Makowiec, Aaspen, Restauracja Teatralna, Restauracja Łyżka i widelec, Restauracja Beef Stek House, Zajazd Złoty Karpik, Restauracja Mela Rossa.

I miejsce
Roksana Dygas - Zespól Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Pierogi z wątróbką po rosyjsku, z kaszą jaglaną, szpinakiem i słonecznikiem z miętową nutą oraz z soczewicą z kuminem

II miejsce
Mateusz Wójcik - Zespól Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Sekretne pierogi w trzech odsłonach

III miejsce
Wiktoria Wołyńska - Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Pionkach
Pierogowe trio

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie.
Gratulujemy organizatorzy: M. Miedzińska, J. Tkaczyk, A. Kulikowska

 

Back to top