W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE

45
107
104
25
69
41
40
223
39
226
42
220
68
29
24
72
217
70
73
78
71
30
200
109
106
225
Previous Next Play Pause

realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"

kurs29
kurs5
kurs30
kurs7
kurs34
kurs12
kurs14
kurs16
kurs10
kurs2
kurs15
kurs31
kurs27
kurs33
kurs9
kurs1
kurs4
kurs20
kurs6
kurs18
Previous Next Play Pause

 

AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI

Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN

Widowiskowe i… dodające smaku!

08.12.2017 roku W Warszawie odbyła się III Ogólnopolska "Olimpiada Kawy". Uczennicą reprezentującą naszą szkołę była Martyna Fiołna z klasy 3 o profilu kelner.
Zawodnicy rozwiązywali test teoretyczny z zakresu znajomości gatunków, rodzajów palenia ziaren, mielenia wypalonej kawy, walorów smakowych i aromatycznych, sposobu zaparzania oraz serwowania kawy. W drugiej kolejności musieli zaparzyć w ciągu 6 minut 2 kaw espresso oraz 2 kaw cappuccino z "late art".
W konkurencji praktycznej oceniane były poprawność pracy z młynkiem, jego regulowanie, dozowanie i sposób ubijania kawy tamperem, czas zaparzania kaw i spieniania mleka, tekstura i temperatura mleka, a także powtarzalność dekoracji "late art". Ostatnim elementem pracy na olimpiadzie był "Cap Testing" czyli rozpoznawanie kaw.
Nauczycielem przygotowującym do Olimpiady kawy była Małgorzata Miedzińska.

ok2
ok1
ok3
ok6
ok4
ok7

Back to top