Już po raz szósty w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – ryby smaczne, ryby zdrowe i desery kolorowe” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 10 drużyn jednoosobowych z Warszawy, Pionek, Zwolenia, Przysuchy i Radomia. Zadaniem uczniów było wyfiletowanie dwóch pstrągów oraz wykonanie zakąski z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był filet z pstrąga oraz deseru z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był ser biały twarogowy i szpinak.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Anna Wachowicz – nauczyciel przedmiotów zawodowych, Artur Malik – dyrektor Firmy Aaspen, Patryk Jędrusik szef kuchni Restauracji Karo, Mateusz Śmiechowski - szef kuchni Restauracji Teatralna.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Karczma-Makowiec, Smaczek z Doliny Radomki, E. Leclerc Radom, Aaspen, restauracja Teatralna. Sponsorem głównego surowca był Zajazd Rybacki Złoty Karpik.

W konkursie zwyciężyła Weronika Łomża, uczennica klasy trzeciej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Weronika przygotowała pstrąga na dwa sposoby w sieci z pudru buraczanego i ciasta francuskiego z sosem maltańskim oraz sernik ze szpinakiem na owsianej kruszonce z sałatką owocową i świeżym szpinakiem. Drugie miejsce zajął Mateusz Sowiński z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie (przygotował królewskiego pstrąga i szaloną zieleń), a trzecie Victoria Porczyńska z Zespołu Szkół nr 2 w Przysusze (przygotowała pstrąga faszerowanego i ciastko z kremem szpinakowo serowym).

Konkurs z każdym rokiem cieszy się coraz większym zainteresowaniem uczniów, nauczycieli, przedstawicieli firm gastronomicznych. Jest to doskonała promocja zdrowego, urozmaiconego i niepowtarzalnego przygotowywania potraw.

img_9313
img_9399
img_9442
img_9252
img_9265
img_9414
img_9250
img_9278
img_9411
img_9385
img_9204
img_9415
img_9422
img_9203
img_9286
5
img_9269
90
img_9181
66
img_9284
img_9429
img_9420
img_9449
4
img_9199
img_9190
img_9299
img_9283
img_9322
img_9454
img_9409
img_9337
img_9439
Previous Next Play Pause

Pasja Smaków w obiektywie Jacka Świątka

IMG_9241
IMG_9365
IMG_9379
IMG_9194
IMG_9196
IMG_9186
IMG_9336
IMG_9445
IMG_9270
IMG_9278
IMG_9266
IMG_9197
IMG_9217
IMG_9273
IMG_9173
IMG_9238
IMG_9226
IMG_9335
IMG_9252
IMG_9170
IMG_9216
IMG_9312
IMG_9331
IMG_9403
IMG_9224
IMG_9198
IMG_9268
IMG_9215
IMG_9293
IMG_9393
IMG_9398
IMG_9283
IMG_9171
IMG_9387
IMG_9255
IMG_9409
IMG_9411
IMG_9237
IMG_9284
IMG_9225
IMG_9209
IMG_9181
IMG_9415
IMG_9422
IMG_9250
IMG_9246
IMG_9271
IMG_9391
IMG_9458
IMG_9407

 

56
36
102
16
14
17
105
44
25
35
80
18
21
91
34
69
68
87
53
95
84
79
82
73
45
22
48
89
33
71
104
51
57
74
106
70
83
90
39
31
64
94
98
103
27
41
54
38
63
20

Pasja Smaków w obiektywie Marysi z 3k

IMG_8465
IMG_8549
IMG_8550
IMG_8628
IMG_8477
IMG_8570
IMG_8551
IMG_8587
IMG_8424
IMG_8524
IMG_8416
IMG_8462
IMG_8475
IMG_8519
IMG_8544
IMG_8534
IMG_8375
IMG_8441
IMG_8458
IMG_8554
IMG_8594
IMG_8508
IMG_8397
IMG_8456
IMG_8642
IMG_8443
IMG_8522
IMG_8495
IMG_8598
IMG_8511
IMG_8541
IMG_8419
IMG_8606
IMG_8577
IMG_8427
IMG_8470
IMG_8641
IMG_8561
IMG_8454
IMG_8589
IMG_8450
IMG_8526
IMG_8349
IMG_8563
IMG_8382
IMG_8417
IMG_8498
IMG_8613
IMG_8562
IMG_8429
Previous Next Play Pause

IMG_8740
IMG_8672
IMG_8641
IMG_8651
IMG_8723
IMG_8718
IMG_8737
IMG_8726
IMG_8721
IMG_8616
IMG_8634
IMG_8645
IMG_8628
IMG_8707
IMG_8669
IMG_8637
IMG_8720
IMG_8653
IMG_8676
IMG_8730
IMG_8729
IMG_8642
IMG_8618
IMG_8664
IMG_8624
IMG_8646
IMG_8656
IMG_8665
IMG_8696
IMG_8620
IMG_8702
IMG_8657
IMG_8734
IMG_8687
IMG_8650
IMG_8625
IMG_8708
IMG_8733
IMG_8649
IMG_8647
IMG_8713
IMG_8644
IMG_8725
Previous Next Play Pause

Back to top