4 grudnia 2015 r w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie odbyła się VII edycja Finału Ogólnopolskiego Turnieju Szkól Gastronomicznych „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia”. 
Konkurs ten organizował ZSG w Warszawie przy ul. Poznańskiej. Patronat obejmowało Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników. 
Spośród ponad 50 zgłoszeń z całej Polski zakwalifikowło się 14 szkół w tym ZSSiH w Radomiu. 
Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu 4 porcji: zakąski - suma na kruszonce piernikowej ze szpinakiem pod bezą migdałową z cytrusowym sosem holenderskim dania zasadniczego - królika w marchewce z brukselką z kaszą jaglana z dodatkiem maku oraz sosem miodowo-musztardowym i sosem marchewkowo-cytrusowym 
Podczas Turnieju odbył się również:
- konkurs techniczny -przygotowanie podstawowego sosu holenderskiego
- eliminacje do finału „Olimpiady Kawy”
Naszą szkołę reprezentowali: 
Zespół kucharski: Jakub z kl. IV GB i Dorota z kl. III GA przygotowanych przez p. Marzenę Wnęt 
Barista - Marlena z kl. III GC przygotowana przez p. Katarzynę Pawlak 
Podczas tego Turnieju nasza szkoła zdobyła: 
Puchar - III miejsce w Olimpiadzie Kawy 
Puchar – „Osobowość Kulinarna” 
Nasza szkoła dała się poznać na forum Ogólnopolskim. Należeliśmy do nielicznych szkól, które były nagrodzone. Zdobyliśmy 2 puchary. 
Oprócz nas: 
Szkoła gastronomiczna Poznańska z W-wy – 3 puchary 
Szkoła gastronomiczna Komorska z W-wy – 1 puchar 
Szkoła gastronomiczna Majdańska z W-wy – 1 puchar 
Szkoła z Radzynia Podlaskiego – 1 puchar
Dla młodzieży oprócz sprawdzenia swoich umiejętności, było to wspaniałe doświadczenie. Spotkanie ze znanymi szefami kuchni między innymi Karolem Okrasą, Kurtem Schellerem. Zachęcamy do udziału w konkursach.



 
  
  
  
  
  
 