Dnia 5 grudnia 2014 roku w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie odbył się Finał Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych „Kuchnia Polska w tradycji Świąt Bożego Narodzenia”. Aby dostać się do finału należało wysłać recepturę i zdjęcie: 
1) Zakąski gorącej z wykorzystaniem: sandacza, kurki, soczewicy czerwonej i czarnej 
2) Danie głównego z wykorzystaniem: polędwiczki z indyka, orzechów, moreli, rodzynek, kapusty czerwonej 
Spośród pięćdziesięciu szkół wybrano czternaście. Wśród wybranych znalazła się także nasza szkoła. 
Oto fotografie naszych potraw:
 
 
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w etapie finałowym reprezentowali: Adrian kl. IV ŻB Jakub kl. III GB pod opieką Pani Marzeny Wnęt 
Ekipie kucharskiej nie udało się wejść na podium, ale było blisko.


