11 grudnia grupa uczniów z klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła w warsztatach technologicznych zorganizowanych przez Studenckie Koła Naukowe, pod nadzorem opiekunów SKN: dr inż. Justyny Libery oraz dr inż. Anny Wirkijowskiej. Podczas pobytu na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie uczniowie wysłuchali wykładu na temat technologii produkcji kiełbas oraz technologii wypieku chleba. Studenci przygotowali również quiz multimedialny z oprogramowaniem "Kahoot!" - przy udziale smartfonów mogliśmy sprawdzić swoją wiedzę na temat prawidłowych nawyków żywieniowych, najlepsi zostali nagrodzeni. W części praktycznej uczniowie mieli możliwość wejścia w rolę studentów. W salach półtechniki, przygotowali i uwędzili kiełbasy oraz upiekli chleb, które później ocenili organoleptycznie. Było miło i pysznie!!!

3
9
63
6
15
39
23
62
14
36
53
71
13
60
34
31
2
8
66
30
11
41
50
57
21
12
59
64
40
27
5
4
32
70
55
19
16
37
65
35
10
52
56

Back to top