29 listopada uczniowie klas drugich uczestniczyli w warsztatach kulinarnych "1917 rok - Tradycyjna Kuchnia Pełna Nadziei". Warsztaty zorganizowane zostały przez Stowarzyszenie "Razem dla Radomki" w ramach projektu "Na Szlaku Kulinarnym Doliny Radomki".
Przed przystąpieniem do zajęć praktycznych, uczniowie wysłuchali wykładu.
Część praktyczna to przygotowanie potraw zgodnie z recepturą pochodzącą z książki kucharskiej z roku 1917: zupy koprowej z makaronem domowym, kotletów z kapusty z sosem pieczarkowym, tortu kawowego.
Uwieńczeniem spotkania była degustacja przygotowanych potraw, które smakowały wszystkim.
Wykład i warsztaty odbyły się pod kierunkiem P.Doroty Teterycz - pracownika naukowego Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

1
9
51
64
32
54
34
7
62
41
3
2
13
36
59
44
38
4
31
8
55
16
5
17
11
50
14
19
21
66
20
6
42
45
49

Back to top