p2a_BANER_4
p2c
p2a_BANER_3
Previous Next Play Pause

W czwartek, 13 grudnia 2018 r. w pracowniach technologicznych naszej szkoły odbyły się warsztaty kulinarne „Przygotowanie do kariery". W warsztatach uczestniczyło 30 uczniów z klas trzecich o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych.
Pod okiem wybitnego restauratora i szefa kuchni Roberta Sowy przygotowywali dania składające się na tzw. biznes lunch: zupę hiszpańską z kiełbasą chorizo, oliwkami i świeżo siekaną kolendrą, aromatyczną pierś z kaczki z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami, kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami.
W czasie warsztatów przeprowadzone zostały eliminacje do prestiżowego konkursu autorstwa Roberta Sowy - KULINARNY TALENT, który wyłania i promuje kulinarne „perełki” – zdolnych, rozpoczynających życie zawodowe kucharzy, do 23. roku życia. Tegoroczna edycja konkursu odbędzie się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 28 marca w Nadarzynie, w Ptak Warsaw Expo, Hala F, przy Al. Katowickiej 62.
Naszą szkołę będzie reprezentowała Magdalena Marszałek z klasy 3 Gc. Gratulujemy i życzymy powodzenia.

132
102
149
122
143
103
71
32
29
123
126
11
133
67
135
116
62
47
76
Previous Next Play Pause

70
6
108
142
151
152
149
106
61
33
148
62
114
105
39
147
131
200
104
21
129
56
72
24
69
32
103
29
113
132
16
64
19
26
52
139
74
31
17
48
45
22
123
55
8
4
28
71
76
5

Back to top