WYBIERZ ZAWÓD W
WYBIERZ ZAWÓD W "GASTRONOMIKU"
CUKIERNIK, KUCHARZ, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
CUKIERNIK, KUCHARZ, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
UCZNIOWIE ROZWIJAJĄ PASJE I ZAINTERESOWANIA
UCZNIOWIE ROZWIJAJĄ PASJE I ZAINTERESOWANIA
OSIĄGAJĄ SUKCESY W OLIMPIADACH I TURNIEJACH
OSIĄGAJĄ SUKCESY W OLIMPIADACH I TURNIEJACH
UCZESTNICZĄ W CIEKAWYCH PROJEKTACH I PROGRAMACH
UCZESTNICZĄ W CIEKAWYCH PROJEKTACH I PROGRAMACH
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Previous Next Play Pause

W związku z obchodzonym w tym tygodniu Europejskim Dniem Walki z Otyłością w naszej szkole odbyła się coroczna akcja „Wiosenna Promocja Zdrowego Stylu Życia”. Akcja miała na celu zmobilizowanie młodzieży do zwiększenia aktywności fizycznej oraz zachęcenie do analizy swojego sposobu odżywiania się i wprowadzenia korekty w diecie.
Odbiorcami prezentacji było szerokie grono młodzieży.
W trakcie akcji rozdawano ulotki z informacjami dotyczącymi właściwego sposobu żywienia młodzieży w wieku szkolnym opracowanych przez ekspertów z Instytutu Żywności i Żywienia.
Miłym akcentem było rozdawanie uczniom owoców –wskazując tym samym konieczność ich spożywania.
Organizatorzy zachęcali wszystkich uczniów do wdrażania i przestrzegania zasad zdrowego stylu życia, ponieważ zmniejsza to w znacznym stopniu ryzyko powstania wielu chorób cywilizacyjnych. Podczas prezentacji przypomniano również znane powiedzenie „W zdrowym ciele -zdrowy duch”.
Zapraszamy wszystkich uczniów i nauczycieli do kolejnej akcji, która odbędzie się już za rok.
Organizatorami spotkania byli uczniowie z klas 3 HB, 3HA i 3KA pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych Pani Katarzyny Adamus i Eweliny Różańskiej oraz nauczyciela wychowania fizycznego Pani Anny Durlak.

 

Back to top