2
4
3

W dniu 24.10.2024 r odbył się szkolny etap konkursu Pasja smaków - black box.
W szranki zawodowe stanęli uczniowie klas 3 Gb i 3 Ga, którzy mieli do wykorzystania tzw. pudełka z nieznaną zawartością. Czas wykonania zadania to 120 minut. Uczestnicy poradzili sobie rewelacyjnie.
Gratulujemy.
Pracę uczniów oceniało jury w składzie: P. Katarzyna Kusio, P. Małgorzata Miedzinska, P. Jolanta Tkaczyk.

464504965_1097351262394071_6043776245500018654_n
464199881_1097350402394157_3164748817739189208_n
464418150_1097350662394131_5362638959422576749_n
464269397_1097351232394074_5650756584663641156_n
464299122_1097351169060747_4165644162006939845_n
464408705_1097351292394068_202308668414237827_n
464197422_1097350625727468_6861035719108957487_n
464188394_1097351379060726_5360078773271091097_n
464335812_1097351335727397_5834646204334437528_n
464511547_1097350732394124_4916319287722981006_n
Previous Next Play Pause

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – black box". W tegorocznej edycji do dnia 18.10.2024 r. należy zgłosić swoją chęć udziału w konkursie bez opracowywania receptur. Każdy uczestnik otrzymuje swój bleck box z zawartością (surowce), które musi wykorzystać w całości przy sporządzeniu potrawy.
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 24.10.2024 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.
Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.

Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska

Regulamin

Załącznik 1

Załącznik 2

Uczestnicy wykonali:

  • danie zasadnicze z wykorzystaniem szynki (surowe mięso) i warzyw kiszonych
  • deser z wykorzystaniem sera mascarpone i dowolnych orzechów.

Trzy porcje dania zasadniczego i trzy porcje deseru w czasie 150 minut.

I miejsce Martyna Wiatrak ZSSiH Radom

II miejsce Antoni Kozłowski ZSSiH Radom

III miejsce Konrad Batur ZSP Białobrzegi

8
Pieczona szynka nadziewana porem, orzechami i grzybami, podana z zapiekanką ziemniaczaną i surówką z kiszonego pora i marchewki
a_a
Kulki a’la Tiramisu
g
Zrazy zawijane z kiszoną papryką podane z kaszą jaglaną i surówką z kiszonego kalafiora
a_5
Lody waniliowe z mascarpone orzechami i makiem
img_20231123_111819_resized_20231125_112934433

A’la Tournedo z szynki wieprzowej z serem pleśniowym, puree z zielonego groszku wraz z dwoma musami z kiszonych warzyw, marchewki i pietruszki podane z pianką z wody z kiszonych ogórków,

tarta
Tarta orzechowo-malinowa z bita czekoladą i ziemią orzechową
a_kapusta zapiekana w szynce i boczku
Kapusta zapiekana w szynce i boczku
a_c
Biszkoptowe ciasto z mascarpone i z pistacjami
a_gniazdko z szynki
Gniazdko z szynki na kiszonej kapuście z ziemniaczano-brokułowym puree
ambrozja
Ambrozja smaków
Previous Next Play Pause

IMG_2404
IMG_2425
IMG_2418
IMG_2385
IMG_2384
IMG_2382
IMG_2386
IMG_2458
IMG_2432
IMG_2440
IMG_2433
IMG_2419
IMG_2387
IMG_2424
IMG_2392
IMG_2451
IMG_2420
IMG_2415
IMG_2390
IMG_2422
IMG_2423
IMG_2400
IMG_2434
IMG_2403
IMG_2429
IMG_2447
IMG_2398
IMG_2391
IMG_2396
IMG_2454
Previous Next Play Pause

IMG_2152
IMG_2539
IMG_2274
IMG_2523
IMG_2183
IMG_2374
IMG_2611
IMG_2628
IMG_2489
IMG_2521
IMG_2591
IMG_2694
IMG_2169
IMG_2513
IMG_2426
IMG_2582
IMG_2164
IMG_2280
IMG_2216
IMG_2244
IMG_2247
IMG_2343
IMG_2228
img_2201
IMG_2242
IMG_2406
IMG_2296
IMG_2622
IMG_2682
IMG_2649
IMG_2549
IMG_2621
IMG_2250
IMG_2225
IMG_2171
IMG_2532
IMG_2177
IMG_2281
IMG_2262
IMG_2275
IMG_2737
IMG_2631
IMG_2665
IMG_2706
IMG_2190
IMG_2744
IMG_2184
IMG_2645
IMG_2279
IMG_2511

Pasja Smaków w obiektywie Małgorzaty Miedzińskiej:

IMG_20231123_104224_resized_20231125_113204587
IMG_20231123_112201_resized_20231125_112854913
IMG_20231123_110306_resized_20231125_113110356
IMG_20231123_104709_resized_20231125_113202048
IMG_20231123_110714_resized_20231125_113022599
IMG_20231123_113447_resized_20231125_112814410
IMG_20231123_095203_resized_20231125_113452545
IMG_20231123_090420_resized_20231125_113719327
IMG_20231123_111937_resized_20231125_112858704
IMG_20231123_111819_resized_20231125_112934433
IMG_20231123_090546_resized_20231125_113628672
IMG_20231123_104931_resized_20231125_113203329
IMG_20231123_110706_resized_20231125_113018723
IMG_20231123_103744_resized_20231125_113306500
IMG_20231123_095101_resized_20231125_113626047
IMG_20231123_111417_resized_20231125_112938295
IMG_20231123_110636_resized_20231125_113108118
IMG_20231123_111304_resized_20231125_112937029
IMG_20231123_103042_resized_20231125_113350543
IMG_20231123_110647_resized_20231125_113021321
IMG_20231123_101611_resized_20231125_113353136
IMG_20231123_095214_resized_20231125_113451309
IMG_20231123_103805_resized_20231125_113303143
IMG_20231123_103756_resized_20231125_113304313
IMG_20231123_095111_resized_20231125_113627323
IMG_20231123_111423_resized_20231125_112935721
IMG_20231123_112106_resized_20231125_112857480
IMG_20231123_111611_resized_20231125_112933083
IMG_20231123_101451_resized_20231125_113447250
IMG_20231123_090414_resized_20231125_113716719
IMG_20231123_090316_resized_20231125_113720616
IMG_20231123_112205_resized_20231125_112856177
IMG_20231123_113453_resized_20231125_112812272
IMG_20231123_095319_resized_20231125_113448685
IMG_20231123_110807_resized_20231125_113020003
IMG_20231123_110131_resized_20231125_113200782
IMG_20231123_115230_resized_20231125_112811283
IMG_20231123_110138_resized_20231125_113111465
IMG_20231123_103636_resized_20231125_113305382
IMG_20231123_113442_resized_20231125_112853593
IMG_20231123_121541_resized_20231125_112813322
IMG_20231123_090432_resized_20231125_113718033
IMG_20231123_110119_resized_20231125_113159438
IMG_20231123_101530_resized_20231125_113355801
IMG_20231123_095106_resized_20231125_113624646
IMG_20231123_095411_resized_20231125_113450100
IMG_20231123_110427_resized_20231125_113109267
IMG_20231123_101635_resized_20231125_113351842
IMG_20231123_103659_resized_20231125_113307628
IMG_20231123_090454_resized_20231125_113715462

Lista osób zakwalifikowanych do X Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków – potrawy i desery wysokobiałkowe":

  1. Antoni Kozłowski ZSSiH Radom
  2. Martyna Wiatrak ZSSiH Radom
  3. Oliwia Hałdaś CKZiU Pionki
  4. Konrad Batur ZSP Białobrzegi
  5. Izabela Bąk ZSP Białobrzegi

Konkurs odbędzie się 23.11.2023 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. św. Brata Alberta 1 .
Spotkanie organizacyjne rozpocznie się o godz. 8.15 w bloku A II piętro. Rozpoczęcie konkursu o godz. 9.00. 

Poprzednie edycje:

Slajd12
Slajd59
Slajd82
Slajd29
Slajd74
Slajd33
Slajd15
Slajd7
Slajd72
Slajd79
Slajd60
Slajd28
Slajd75
Slajd40
Slajd10
Slajd21
Slajd44
Slajd43
Slajd53
Slajd32
Slajd25
Slajd65
Slajd71
Slajd58
Slajd22
Slajd1
Slajd48
Slajd64
Slajd55
Slajd45
Slajd46
Slajd63
Slajd50
Slajd81
Slajd66
Slajd13
Slajd17
Slajd11
Slajd14
Slajd38
Slajd77
Slajd27
Slajd69
Slajd76
Slajd54
Slajd61
Slajd42
Slajd8
Slajd34
Slajd41
Previous Next Play Pause

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – potrawy i desery wysokobiałkowe".
W tegorocznej edycji do dnia 20.10.2023 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem dania zasadniczego i deseru wraz ze zdjęciami ( receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 26.10.2023 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.
Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska

Regulamin konkursu

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU

I miejsce zajął Mateusz Wójcik z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu,

II miejsce Zlata Dubovik z Niepublicznego Technikum Zawodowego w Kielcach,

III miejsce Wiktoria Janus z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

GRATULUJEMY :)

III_m_1
III miejsce
67
40
27
29
39
30
53
59
49
II miejsce
65
64
33
1_m2
2_m_4
38
37
I miejsce
2_m_3
50
48
62
25
34
28
66
I m_1
4
5
III_m_2
63
Previous Next Play Pause

13
6
36
IMG_0484
1_m2
30
15
40
38
10
53
7
12
12
44
17
6
44
3
51
33
36
10
67
17
IMG_0485
55
5
71
19
69
16
40
IMG_0477
46
14
26
49
39
41
2_m_3
I m_1
9
23
70
18
28
4
31
33

1. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom
2. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego – Kielce
3. Niepubliczne Technikum Zawodowe - Kielce
4. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego – Pionki
5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom

Konkurs odbędzie się 17.11.2022 (czwartek).
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15. Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy.
Organizatorzy konkursu

Back to top