WYBIERZ ZAWÓD W
WYBIERZ ZAWÓD W "GASTRONOMIKU"
CUKIERNIK, KUCHARZ, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
CUKIERNIK, KUCHARZ, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
UCZNIOWIE ROZWIJAJĄ PASJE I ZAINTERESOWANIA
UCZNIOWIE ROZWIJAJĄ PASJE I ZAINTERESOWANIA
OSIĄGAJĄ SUKCESY W OLIMPIADACH I TURNIEJACH
OSIĄGAJĄ SUKCESY W OLIMPIADACH I TURNIEJACH
UCZESTNICZĄ W CIEKAWYCH PROJEKTACH I PROGRAMACH
UCZESTNICZĄ W CIEKAWYCH PROJEKTACH I PROGRAMACH
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Previous Next Play Pause

Mamy wielką przyjemność przekazać społeczności szkolnej oraz wszystkim sympatykom, którzy głosowali (3633 osoby) na "Tradycyjne zupy domowe” w "XII FESTIWALU ZUPY” iż:

I miejsce "Zupa zbójnicka"
(liczbą głosów 801) - zajęła Małgorzata Górecka 3Ga

II miejsce "Żurek wielkanocny”
(liczbą głosów 744) - zajęła Karolina Zarychta 3Ga

III miejsce "Barszcz biały na zakwasie”
(liczbą głosów 369) - zajęła Klaudia Wojciechowska 3Ga

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy.
Nagrody rzeczowe dla laureatów i dyplomy dla każdego uczestnika będą wręczone na najbliższej uroczystości szkolnej po zniesieniu obostrzeń sanitarnych.
Dziękujemy doceniając chęci i zaangażowanie uczniów w tym trudnym okresie.
Organizatorzy Monika Wasik i Halina Kutkowska

Uczniowie klas 2OTp, 2OT oraz 2Z włączyli się w obchody szkolnego święta Dnia Zupy, wyrażając swoje uwielbienie dla tej potrawy również w języku angielskim.
Oto przykłady ich twórczości:

plakat_1_zupa__1_
plakat_2_zupa__1_
plakat_2_zupa__1_
plakat_1_zupa__1_
Previous Next Play Pause

W tym roku uczestnicy konkursu nadesłali receptury oraz zdjęcia "tradycyjnych zup domowych", które prezentujemy poniżej.
W dniach 22 – 28 marca 2021 roku będzie można internetowo oddawać głosy na wybraną zupę. Każdy może oddać TYLKO JEDEN GŁOS. Ogłoszenie wyników nastąpi w dniu 31 marca 2021 roku za pośrednictwem strony internetowej szkoły.
Zwycięscy odbiorą dyplomy i nagrody z rąk Dyrektora szkoły na oficjalnej uroczystości szkolnej po zniesieniu obostrzeń sanitarnych.
Serdecznie zapraszamy do udziału w tej formie XII Festiwalu Zupy.
Dziękujemy i życzymy dobrej zabawy.

Zapraszamy wszystkich chętnych uczniów ZSSiH w Radomiu do udziału w tegorocznym Festiwalu zupy.

Do 10 marca 2021 roku należy przesłać recepturę na 5 porcji, sposób wykonania i piękne zdjęcie serwowanej zupy na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub jako wiadomość Librusa do P. Moniki Wasik (zgłoszenia jednoosobowe).

W dniu 22 marca 2021 roku wszystkie zgłoszone do konkursu zupy ukażą się na stronie internetowej szkoły.
W dniach 22 – 28 marca 2021 roku będzie można internetowo oddawać głosy na wybraną zupę (każdy ma 1 głos).
Ogłoszenie wyników nastąpi w dniu 31 marca 2021 roku za pośrednictwem strony internetowej szkoły.
Zwycięscy odbiorą dyplomy i nagrody z rąk Dyrektora szkoły na oficjalnej uroczystości szkolnej po zniesieniu obostrzeń sanitarnych.

Serdecznie zapraszamy do udziału w tej formie XII Festiwalu zupy.
Organizatorzy: Halina Kutkowska Monika Wasik

To był wyjątkowy dzień, pełen wrażeń!

Tegoroczna edycja Festiwalu Zupy zaprezentowała młodym ludziom zarówno tym z ostatniej klasy gimnazjum jak i ze szkoły podstawowej bogatą ofertę edukacyjną na nowy rok szkolny 2019/2020.  Nasi uczniowie oprowadzali po pracowniach i odpowiadali na pytania związane z rekrutacją i nauką w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich. Opowiadali o zdrowym żywieniu, prezentowali kierunki kształcenia, stoiska z książkami kulinarnymi, sztukę dekorowania warzyw, zdobienia ciast i ciasteczek, czy wyplatania warkoczy z ciasta.
Odwiedziło nas bardzo dużo gości, którzy oprócz oferty edukacyjnej mogli obejrzeć pokazy towarzyszące min. pokaz Zumby i fitness w wykonaniu Sylwii Sochy - utytułowanej zawodniczki w kulturystyce, bikini fitness, absolwentki naszej szkoły, a także pokazy ratownictwa w wykonaniu Wodnego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego w Radomiu.
Były także stoiska zaprzyjaźnionych ze szkołą pracodawców, u których znajdują zatrudnienie absolwenci szkoły.

Tradycyjnie odwiedzający szkołę mogli spróbować zup przygotowanych przez zespoły składające się z dwóch uczniów i nauczyciela. O wygranej decydowały głosy publiczności. 

W głosowaniu internetowym zwyciężyła zupa "PIĘĆ MINUT W MEKSYKU" przygotowana przez Zuzannę Mleczkowską, Kamila Kaszewskiego z klasy 2 GB oraz Pana Michała Borodziuka. Drugie miejsce zajęła "ZALEWAJKA - RADOMIANKA" przygotowana przez Roberta Urbańskiego i Kacpra Wojtysiaka z klasy 3GC oraz Panią Halinę Kutkowską, a trzecie "RAJSKA KAROTKA", którą przygotowali Kamil Sałbut, Jakub Tomtas z klasy 3 Ka i Pani Monika Gralec. Zwycięzcy otrzymali karty podarunkowe do restauracji Łyżka & Widelec, mieszczącej się w Radomiu przy ulicy Żeromskiego 52. Nagrodę ufundowała również firma AASPEN-wyposażenie gastronomii. Właściciel wyróżnił zupę "NATKA I WKŁADKA", którą przygotowali Kędzierski Cezary, Jakub Senator z klasy 3 GB z wychowawcą Panią Moniką Wasik.
Wszystkim zespołom dziękujemy i gratulujemy, wszystkie zupy były wyśmienite. 

Patronem radiowym XI Festiwalu Zupy było Radio Plus Radom.

 

58
310
4
56173196_793318177733971_8788881269606842368_n (1)
303
221
336
215
230
503
46
307
129
44
144
56173196_793318177733971_8788881269606842368_n
47
335
344
308
14
325
512
209
227
313
300
117
509
237
235
31
35
338
502
106
10
204
118
21
343
331
2333
113
39
101
56
320
139
48
Previous Next Play Pause

XI Festiwal Zupy w obiektywie Jacka Świątka:

  • IMG_1648
  • IMG_1622
  • IMG_1202
  • IMG_1480
  • IMG_1242
  • IMG_1566
  • IMG_1522
  • IMG_1386
  • IMG_1175
  • IMG_1240
  • IMG_1582
  • IMG_1371
  • IMG_1192
  • IMG_1532
  • IMG_1632
  • IMG_1557
  • IMG_1292
  • IMG_1265
  • IMG_1345
  • IMG_1394
  • IMG_1470
  • IMG_1658
  • IMG_1260
  • IMG_1102
  • IMG_1467
  • IMG_1680
  • IMG_1359
  • IMG_1144
  • IMG_1465
  • IMG_1168

IMG_1626
IMG_1534
IMG_1722
IMG_1434
IMG_1459
IMG_1157
IMG_1289
IMG_1674
IMG_1714
IMG_1453
IMG_1357
IMG_1605
IMG_1426
IMG_1206
IMG_1520
IMG_1608
IMG_1563
IMG_1315
IMG_1158
IMG_1291
IMG_1664
IMG_1554
IMG_1254
IMG_1216
IMG_1282
IMG_1324
IMG_1736
IMG_1545
IMG_1381
IMG_1737
IMG_1530
IMG_1729
IMG_1606
IMG_1275
IMG_1374
IMG_1641
IMG_1433
IMG_1330
IMG_1595
IMG_1285
IMG_1529
IMG_1184
IMG_1691
IMG_1491
IMG_1531
IMG_1422
IMG_1468
IMG_1346
IMG_1093
IMG_1302

 

W tym roku zupy gotują zespoły mieszane - uczniowie i nauczyciel.

Zapraszamy do zwiedzania szkoły i udziału w konkursie na NAJLEPSZĄ ZUPĘ. Głosować będzie można elektronicznie
– za pomocą poniższego formularza w piątek, 22 marca w godzinach 11.00-15.00.
Każdy może oddać TYLKO JEDEN GŁOS.
Dziękujemy i życzymy dobrej zabawy.

Back to top