Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich

ATRAKCYJNA OFERTA EDUKACYJNA: CUKIERNIK, KUCHARZ, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH, TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI, TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG…

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ABSOLWENCI SĄ DOBRZE PRZYGOTOWANI DO PRACY, ZDOBYWAJĄ UMIEJĘTNOŚCI PRZYDATNE W CODZIENNYM ŻYCIU, KTÓRE WYKORZYSTUJĄ TAKŻE W INNYCH ZAWODACH
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOGĄ RÓWNIEŻ PODNOSIĆ KWALIFIKACJE NA STUDIACH WYŻSZYCH LUB W BRANŻOWEJ SZKOLE II STOPNIA
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
PRZYJAZNA ATMOSFERA
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ZAJĘCIA PRAKTYCZNE I PRAKTYKI
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
SUKCESY W OLIMPIADACH I TURNIEJACH
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻLIWOŚĆ ROZWIJANIA ZAINTERESOWAŃ
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
CIEKAWE PROJEKTY I PROGRAMY
Previous Next Play Pause

Rządowy program na lata 2014-2016 przyjęty na mocy uchwały Rady Ministrów z dnia 28 lipca 2014 r. „BEZPIECZNA I PRZYJAZNA SZKOŁA” w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu w roku szkolnym 2016/2017

Od września tego roku nasza Szkoła realizuje rządowy program przyjęty uchwałą Rady Ministrów w 2014 r. „BEZPIECZNA I PRZYJAZNA SZKOŁA”. Celem projektu jest zapobieganie otyłości wśród dzieci i młodzieży, a tym samym zwiększenie szans na ich prawidłowy rozwój, zdrowie i sukcesy w nauce. W ramach programu realizowane były działania dotyczące wdrażania zasad prawidłowego żywienia wśród uczniów i wychowanków. Głównym założeniem tych działań jest współpraca z regionalnymi szkołami podstawowymi i gimnazjalnymi. W realizacji programu w ZSSiH współpracowały radomskie szkoły:

  • Publiczna Szkoła Podstawowa nr 4 z Oddziałami Integracyjnymi im. św. Kazimierza Jagiellończyka w Radomiu
  • Publiczna Szkoła Podstawowa nr 9 im. Henryka Sienkiewicza w Radomiu
  • Publiczna Szkoła Podstawowa nr 24 im. Kornela Makuszyńskiego w Radomiu
  • Publiczne Gimnazjum nr 2 im. Adama Jerzego Czartoryskiego w Radomiu
  • Publiczne Gimnazjum nr 10 im. Lotników Polskich
  • Publiczne Gimnazjum nr 13 z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Polskich Noblistów w Radomiu

Uczniowie tych szkół odbyli u nas warsztaty żywieniowe, na których poznali zasady zdrowego odżywiania, nauczyli się dokonywać zdrowych wyborów spośród produktów spożywczych i dowiedzieli się jakie ryzyko nosi spożywanie wysoko przetworzonej żywności z dodatkiem barwników i konserwantów. Warsztaty przeprowadzili nasi uczniowie z klas III Technikum żywienia i usług gastronomicznych. Byli oni instruktorami dla młodych kolegów w przygotowywaniu przez nich zdrowego, wartościowego II śniadania do szkoły.

DSC00108
DSC00051
z19pg10wf
3
DSC00122
DSC00142
DSC00110
DSC00155
DSC00064
DSC00097
DSC00183
DSC00112
DSC00055
DSC00101
DSC00095
z12pg10wo
DSC00106
20161027_104407
DSC00137
20161027_104308
DSC00148
DSC00117
DSC00116
z7pg10ww
DSC00102
z2pg10
DSC00169
DSC00076
DSC00114
20161027_104357
DSC00167
z21pg10wd
z9pg10wt
z23pg10wb
DSC00184
DSC00087
z24pg10wa
z11pg10wp
20161027_104342
DSC00176
z17pg10wj
DSC00109
DSC00161
z16pg10wk
DSC00119
z1pg10
z22pg10wc
DSC00139
20161027_104329
20161027_104414

W każdej ze szkół, które współpracują z nami w ramach programu „Bezpieczna i przyjazna szkoła”, odbyły się również prelekcje dla rodziców na temat zdrowego odżywiania oraz jego wpływu na rozwój i zdrowie dzieci i młodzieży oraz ich sukcesy w nauce.

DSC00222
DSC00214
DSC00211
DSC00220
DSC00041
DSC00038
DSC00198
DSC00201

Przeszkolony został także personel stołówek i sklepików szkolnych w świetle nowego Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
INFORMATOR DLA STOŁÓWEK

Back to top