Już po raz szósty w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – ryby smaczne, ryby zdrowe i desery kolorowe” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 10 drużyn jednoosobowych z Warszawy, Pionek, Zwolenia, Przysuchy i Radomia. Zadaniem uczniów było wyfiletowanie dwóch pstrągów oraz wykonanie zakąski z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był filet z pstrąga oraz deseru z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był ser biały twarogowy i szpinak.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Anna Wachowicz – nauczyciel przedmiotów zawodowych, Artur Malik – dyrektor Firmy Aaspen, Patryk Jędrusik szef kuchni Restauracji Karo, Mateusz Śmiechowski - szef kuchni Restauracji Teatralna.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Karczma-Makowiec, Smaczek z Doliny Radomki, E. Leclerc Radom, Aaspen, restauracja Teatralna. Sponsorem głównego surowca był Zajazd Rybacki Złoty Karpik.

W konkursie zwyciężyła Weronika Łomża, uczennica klasy trzeciej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Weronika przygotowała pstrąga na dwa sposoby w sieci z pudru buraczanego i ciasta francuskiego z sosem maltańskim oraz sernik ze szpinakiem na owsianej kruszonce z sałatką owocową i świeżym szpinakiem. Drugie miejsce zajął Mateusz Sowiński z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie (przygotował królewskiego pstrąga i szaloną zieleń), a trzecie Victoria Porczyńska z Zespołu Szkół nr 2 w Przysusze (przygotowała pstrąga faszerowanego i ciastko z kremem szpinakowo serowym).

Konkurs z każdym rokiem cieszy się coraz większym zainteresowaniem uczniów, nauczycieli, przedstawicieli firm gastronomicznych. Jest to doskonała promocja zdrowego, urozmaiconego i niepowtarzalnego przygotowywania potraw.

img_9284
img_9385
img_9439
img_9250
img_9422
5
img_9449
img_9313
img_9322
img_9414
img_9299
img_9454
66
img_9278
img_9181
img_9286
img_9265
img_9429
4
img_9409
img_9415
img_9399
90
img_9252
img_9337
img_9204
img_9190
img_9203
img_9420
img_9269
img_9283
img_9442
img_9199
img_9411
Previous Next Play Pause

Pasja Smaków w obiektywie Jacka Świątka

IMG_9442
IMG_9254
IMG_9226
IMG_9216
IMG_9209
IMG_9312
IMG_9439
IMG_9194
IMG_9401
IMG_9224
IMG_9196
IMG_9301
IMG_9406
IMG_9228
IMG_9247
IMG_9178
IMG_9292
IMG_9268
IMG_9343
IMG_9381
IMG_9250
IMG_9190
IMG_9331
IMG_9351
IMG_9246
IMG_9365
IMG_9391
IMG_9266
IMG_9234
IMG_9269
IMG_9373
IMG_9398
IMG_9273
IMG_9304
IMG_9259
IMG_9239
IMG_9326
IMG_9238
IMG_9170
IMG_9182
IMG_9385
IMG_9181
IMG_9171
IMG_9375
IMG_9446
IMG_9231
IMG_9313
IMG_9429
IMG_9283
IMG_9445

 

53
77
43
93
49
54
24
29
107
85
48
39
101
78
96
31
97
55
89
32
47
95
21
34
46
18
58
102
4
98
59
37
41
90
87
28
11
75
82
33
51
10
13
70
17
14
73
P1010094
27
79

Pasja Smaków w obiektywie Marysi z 3k

IMG_8439
IMG_8541
IMG_8382
IMG_8441
IMG_8451
IMG_8424
IMG_8577
IMG_8628
IMG_8620
IMG_8550
IMG_8513
IMG_8378
IMG_8412
IMG_8519
IMG_8447
IMG_8456
IMG_8443
IMG_8446
IMG_8526
IMG_8375
IMG_8448
IMG_8642
IMG_8397
IMG_8500
IMG_8366
IMG_8482
IMG_8567
IMG_8508
IMG_8583
IMG_8419
IMG_8524
IMG_8547
IMG_8392
IMG_8404
IMG_8569
IMG_8498
IMG_8454
IMG_8417
IMG_8449
IMG_8551
IMG_8561
IMG_8562
IMG_8450
IMG_8429
IMG_8493
IMG_8475
IMG_8458
IMG_8544
IMG_8445
IMG_8618
Previous Next Play Pause

IMG_8687
IMG_8702
IMG_8725
IMG_8616
IMG_8726
IMG_8651
IMG_8664
IMG_8708
IMG_8721
IMG_8733
IMG_8657
IMG_8718
IMG_8653
IMG_8723
IMG_8713
IMG_8737
IMG_8645
IMG_8646
IMG_8696
IMG_8650
IMG_8628
IMG_8729
IMG_8672
IMG_8656
IMG_8624
IMG_8634
IMG_8642
IMG_8734
IMG_8720
IMG_8637
IMG_8620
IMG_8641
IMG_8669
IMG_8647
IMG_8625
IMG_8707
IMG_8644
IMG_8665
IMG_8676
IMG_8730
IMG_8740
IMG_8649
IMG_8618
Previous Next Play Pause

Back to top