Na zajęciach pracowni gastronomicznej uczniowie klasy 2gb i 2ga
pod opieką P. M. Adamczyk:
-> poznają techniki, które stanowią fundament każdej kuchni,
-> doskonalą umiejętności i odkrywają nowe metody gotowania,
-> poznają zasady zdrowej kuchni, uczą się tworzyć zrównoważone posiłki,
-> odkrywają sztukę prezentacji dań.
marynowany filet z mintaja w limonce i chili
pieczona w rozmarynie makrela
filet z łososia pieczony w maśle ziołowo-czosnkowym
pieczona w rozmarynie makrela
sushi z owoców morza z sosem sojowym i wasabi
pieczony filet dorsza marynowany w zalewie z czarnego bzu
filet z łososia pieczony w maśle ziołowo-czosnkowym
pieczony w warzywach filet miruny
tarta z musem z białej czekolady i mascarpone z leśnymi owocami
tarta z musem z białej czekolady i mascarpone z leśnymi owocami