WYBIERZ ZAWÓD W
WYBIERZ ZAWÓD W "GASTRONOMIKU"
CUKIERNIK, KUCHARZ, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
CUKIERNIK, KUCHARZ, PIEKARZ, PRZETWÓRCA MIĘSA
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH, TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
TECHNIK HOTELARSTWA, TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
UCZNIOWIE ROZWIJAJĄ PASJE I ZAINTERESOWANIA
UCZNIOWIE ROZWIJAJĄ PASJE I ZAINTERESOWANIA
OSIĄGAJĄ SUKCESY W OLIMPIADACH I TURNIEJACH
OSIĄGAJĄ SUKCESY W OLIMPIADACH I TURNIEJACH
UCZESTNICZĄ W CIEKAWYCH PROJEKTACH I PROGRAMACH
UCZESTNICZĄ W CIEKAWYCH PROJEKTACH I PROGRAMACH
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1, 26-600 RADOM
Previous Next Play Pause

10 marca 2016 r. w godz. 16.00 - 19.00 odbędzie się III konferencja z cyklu "Ruszmy po zdrowie" - "Zdrowe odżywianie i właściwe nawyki żywieniowe uczniów" pod patronatem honorowym Prezydenta Miasta Radomia, zorganizowana przez Wydział Edukacji Urzędu Miejskiego w Radomiu, Wydział Zdrowia i Opieki Społecznej Urzędu Miejskiego w Radomiu, Radomski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli oraz Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

Zapraszamy rodziców, nauczycieli i uczniów.
Rejestracja odbywa się drogą elektroniczną www.rodon.radom.pl/konferencje do 4 marca 2016 r. do godziny 14.00.
Miejsce konferencji: OKiSz "Resursa Obywatelska", ul. Jacka Malczewskiego 16, 26-600 Radom.
Program konferencji:
15.30 - 16.00 Rejestracja uczestników (ankiety ewaluacyjne, materiały szkoleniowe)
16.00 - 16.15 Rozpoczęcie konferencji
16.15 - 16.45 Niewłaściwe odżywianie - wpływ na zdrowie i schorzenia - lekarz med. Piotr Kowalski, dyrektor radomskiej Stacji Pogotowia Ratunkowego
16.45 - 17.15 Bulimia, anoreksja, uzależnienia i natręctwa - lekarz med. Katarzyna Wolska specjalista psychiatrii dziecięcej
17.15 - 17.35 Przerwa kawowa oraz prezentacja i degustacja przygotowanych przez uczniów ZSSiH różnych form drugiego śniadania
17.35 - 18.05 Dobre nawyki żywieniowe, diety właściwe dla wieku i wysiłku - Sylwia Jaroszewska, dietetyk
18.05 - 18.20 Substancje niedozwolone i niebezpieczne dla młodych ludzi - używki. Zakupy a odżywianie - mgr Agnieszka Bębenek, RODoN
18.20 - 18.40 Dobre praktyki promocji zdrowego odżywiania (różne sposoby spędzania czasu wolnego) - ZSSiH
18.40 - 19.00 Dyskusja i zakończenie konferencji


Temat: Jak jeść zdrowo i ze smakiem. KASZE - mnóstwo zdrowia na talerzu.

09-13.11.15 - Tydzień Zdrowego Śniadania w ZSSiH zakończył się rozstrzygnięciem Konkursu Żywieniowego zorganizowanego przez Szkolną Pracownię Dietetyki i Promocji Zdrowia. Udział w konkursie polegał na zaprezentowaniu Komisji Konkursowej przyniesionego ze sobą do szkoły zdrowego II śniadania. Z każdym dniem uczniowie coraz chętniej chwalili się swoimi lunchboxami, w których były nie tylko pełnowartościowe kanapki, ale także sałatki, koktajle oraz warzywa i owoce. Spośród bardzo wielu zgłoszeń zostały wylosowane i nagrodzone trzy osoby, które otrzymały dyplomy, książki oraz wejściówki na basen.
Nagrodę Specjalną i tytuł Szkolnego Promotora Zdrowego Odżywiania otrzymał Konrad z klasy 3GB – najbardziej aktywny uczestnik konkursu, oraz uczeń, który na co dzień odżywia się bardzo zdrowo.

DZIĘKUJEMY wszystkim uczniom, którzy wzięli udział w konkursie – wszyscy jesteście PROMOTORAMI ZDROWEGO ODŻYWIANIA !!!

z10
z6
z7
z2
z5
z8
z3
z4
z9
z1


Temat: Otyłość dzieci i dorosłych


Temat: Anoreksja i bulimia


Temat: Prawidłowe odżywianie

Back to top