I miejsce zajął Mateusz Wójcik z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu,

II miejsce Zlata Dubovik z Niepublicznego Technikum Zawodowego w Kielcach,

III miejsce Wiktoria Janus z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

GRATULUJEMY :)

48
66
38
III_m_1
67
III_m_2
34
62
5
29
64
25
30
2_m_4
II miejsce
33
1_m2
37
4
53
39
2_m_3
65
III miejsce
40
I m_1
59
49
63
27
I miejsce
28
50
Previous Next Play Pause

37
16
18
41
40
19
32
4
12
29
77
49
36
24
36
23
64
34
35
34
23
31
40
18
48
66
20
68
35
11
5
7
34
1
1
25
15
IMG_0478
6
10
12
39
III_m_2
II miejsce
18
11
31
44
11
70

1. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom
2. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego – Kielce
3. Niepubliczne Technikum Zawodowe - Kielce
4. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego – Pionki
5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom

Konkurs odbędzie się 17.11.2022 (czwartek).
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15. Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy.
Organizatorzy konkursu

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – przysmaki lasu".
W tegorocznej edycji do dnia 14.10.2022 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem zakąski ciepłej i deseru wraz ze zdjęciami (receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 20.10.2022 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych. Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy: mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska  

Regulamin Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków - przysmaki lasu”

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU KULINARNEGO PASJA SMAKÓW

16
15
napis_konkurs
20
1
monika_2
5
34
2
21
29
37
4
11
13
19
32
7
7
14
9
1
6
11
13
16
25
28
8
33
17
monika_1
14
31
23
30
12
6
36
3
4
26
35
10
22
18
12
10
24
15
Previous Next Play Pause

15
1
35
1
26
36
13
20
22
monika_2
10
2
29
5
25
11
16
14
37
31
17
2
14
napis_konkurs
24
6
11
4
15
7
23
4
32
16
7
19
28
21
18
5
34
8
13
12
10
3
12
33
9
9

Już po raz ósmy w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – pierogowy mix w nowoczesnym wydaniu” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 5 drużyn jednoosobowych z Góry Kalwarii, Pionek i Radomia. Zadaniem uczniów było w konkurencji technicznej wykonać ciasto pierogowe w przeciągu 5minut oraz wykonanie w ciągu 150 minut trzech rodzajów pierogów z wykorzystaniem w farszach wątróbki, kaszy jaglanej i soczewicy.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Katarzyna Kusio – w-ce dyrektor szkoły/ nauczyciel przedmiotów zawodowych, Waldemar Dolecki – dyrektor MOK Amfiteatr, Maciej Montelatic szef kuchni Restauracji Pasja, Bogusława Musiał - menager Restauracji La Spezia. Gościem honorowym była II Zastępca Prezydenta Miasta Radomia Katarzyna Kalinowska.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Restauracja Pasja, Restauracja La Spezia, Restauracja Bolek i Lolek, Karczma-Makowiec, Aaspen, Restauracja Teatralna, Restauracja Łyżka i widelec, Restauracja Beef Stek House, Zajazd Złoty Karpik, Restauracja Mela Rossa.

I miejsce
Roksana Dygas - Zespól Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Pierogi z wątróbką po rosyjsku, z kaszą jaglaną, szpinakiem i słonecznikiem z miętową nutą oraz z soczewicą z kuminem

II miejsce
Mateusz Wójcik - Zespól Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Sekretne pierogi w trzech odsłonach

III miejsce
Wiktoria Wołyńska - Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Pionkach
Pierogowe trio

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie.
Gratulujemy organizatorzy: M. Miedzińska, J. Tkaczyk, A. Kulikowska

 

Amfiteatr zawsze wspiera najlepsze inicjatywy 😍 Dzisiaj nasz Dyrektor Waldemar Dolecki wcielił się w rolę jurora! Na zaproszenie Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu mogliśmy rozsmakować się pierogach 🥇 Konkurs "Pasja smaków" to cykl, który rok rocznie mobilizuje uczniów szkoły do coraz śmielszych połączeń smakowych 🧡 Gratulujemy zwycięzcom!

Facebook

 

Konkurs odbędzie się 18.11.2021.
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15.
Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. ul. Św. Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1)

  1. Zespół Szkół Zawodowych w Górze Kalwarii - Patrycja Kamińska
  2. Zespół Szkół Zawodowych w Górze Kalwarii - Artur-Eric Sikut
  3. Centrum Kształcenia Ustawicznego i Zawodowego w Pionkach - Wiktoria Wołyńska
  4. Zespól Szkol Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu - Roksana Dygas
  5. Zespól Szkol Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu - Mateusz Wójcik

Serdecznie gratulujemy i zapraszamy. Organizatorzy konkursu

Back to top