CO SŁYCHAĆ NA SZKOLNYM Tik Toku i Instagramie? :)
Uczeń jest 10/10 ale ... |
📣Mistrzostwa Radomia w piłce siatkowej dziewcząt 📣
OJ Działo się.... udział 16 drużyn w Mistrzostwach Radomia 😉
🔥Klasyfikacja końcowa:
👏 I miejsce 🥇IV LO
II miejsce 🥈 III LO
III miejsce 🥉 Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich 👏
IV miejsce 🏅 💙 12 Liceum
💛 Gratulacje dla wszystkich drużyn, które brały udział w Mistrzostwach Radomia
PS🏐...
💪💪💪p Podziękowania dla Biura Sportu i Turystyki UM w Radomiu.
.. SZS w Radomiu... Dyrekcji💙 12 Liceum💛... Młodzieży 💙12 LO💛... i Nauczycielom Wychowania Fizycznego ... w 💙 12 Liceum 💛 za organizację zawodów
Targi Expo Sweet w Warszawie
W dniu 28 lutego 2024 roku uczniowie klas 3GbZ, 3ckb, 2ckp uczestniczyli w Targach Expo Sweet w Warszawie. Uczniowie naszej szkoły podziwiali piękne rzeźby i eksponaty wykonane przez mistrzów cukiernictwa. Na targach prezentowane były nowoczesne wyroby piekarskie i cukiernicze oraz surowce, półprodukty, sprzęt, maszyny i urządzenia. Można było również degustować lody, pieczywo i desery.
MISTRZ ORTOGRAFII
27 lutego w bibliotece szkolnej odbył się II etap wewnątrzszkolnego konkursu ortograficznego o tytuł MISTRZA ORTOGRAFII.
Oto najlepsi uczniowie:
I miejsce - Damian Głowacki klasa 5OTP
II miejsce - ex aequo - Dawid Jedynak klasa 5GAK i Katarzyna Łęcka klasa 2C
III miejsce - Mikołaj Gajos klasa 5OTP
Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za udział oraz życzymy powodzenia w dalszym przyswajaniu zasad ortograficznych.
Uczniom, którzy uplasowali się na czołowych miejscach, gratulujemy doskonałej znajomości ortografii.
REKRUTACJA 2024/2025
REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
odbywa się poprzez stronę: naborpg.oswiatawradomiu.pl
Wniosek wraz z dokumentami należy dostarczyć do szkoły pierwszego wyboru
REKRUTACJA DO BRANŻOWEJ SZKOŁY II STOPNIA zasady + harmonogram
Oferta edukacyjna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu dla klasy pierwszej na rok szkolny 2023/2024
TECHNIKUM - 5 letnie
technik hotelarstwa - 1 oddział
technik organizacji turystyki - 1 oddział
technik żywienia i usług gastronomicznych - 2 oddziały
technik technologii żywności - 0,5 oddziału
SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych
SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
technik technologii żywności - 0,5 oddziału - praktyka u pracodawcy
SPC.02. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
technik usług kelnerskich - 1 oddział
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA - 3 letnia
cukiernik - 1 oddział
kucharz - 1 oddział
klasa wielozawodowa (praktyka u pracodawcy) - kucharz, piekarz, cukiernik, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego (uczeń kształci się w jednym z wymienionych zawodów) - 1 oddział
Szkoła branżowa II stopnia - 2 letnia
technik żywienia i usług gastronomicznych - 1 oddział
technik technologii żywności - 1 oddział
Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych technikum będą brane pod uwagę oceny z:
- języka polskiego
- matematyki
- języka obcego
- najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: chemia, geografia, biologia, fizyka.
Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych branżowej szkoły I stopnia będą brane pod uwagę oceny z:
- języka polskiego
- matematyki
- języka obcego
- najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: biologia, fizyka, chemia, historia, wos, geografia, informatyka.
Punkty będą przeliczane według następujących zasad, za oceny wyrażone w stopniu:
celującym – przyznaje się po 18 punktów;
bardzo dobrym – przyznaje się po 17 punktów;
dobrym – przyznaje się po 14 punktów;
dostatecznym – przyznaje się po 8 punktów;
dopuszczającym – przyznaje się po 2 punkty.
Sposób przeliczania na punkty osiągnięć: rozporządzenie MEN [plik pdf]
Badania Uczniów/Studentów/Doktorantów (informacje)
Wykaz wykonujących badania uczniów na ternie Województwa Mazowieckiego w 2022 r.
Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych - przewodnik dla Rodziców
Szkolenie MONIN Master Warszawa
20 lutego 2024 roku uczniowie naszej szkoły (Dagmara 4H, Kinga 4H, Marcel 4H, Wiktoria 4H, Aleksandra 4H, Amelia 4OT, Mikołaj 3OTK, Klaudia 3OTK, Zuzanna 3OTK, Oliwia 2KZ, Agata 2GcH, Wiktoria 2GcH) uczestniczyli w szkoleniu MONIN Master Polska w Warszawie.
Podczas szkolenia zaznajomili się z produktami MONIN i Vitamix, zdegustowali również lemoniady i koktajle stworzone przez prowadzącego szkolenie Pana Marcina.
Uczniowie otrzymali certyfikaty uczestnictwa w szkoleniu.
POWSTANIE ARMII KRAJOWEJ
14 lutego 2024 odbył się konkurs wewnątrzszkolny. Udział wzięli uczniowie z klasy 2KZ, 4KZ, 5HP, 4OT, 2OT, 4H, 5GBP, 2GCH, 5OTP, 3CKB, 1Z, 2GA. Uczniowie pod opieką nauczycieli: pani B. Kotwy, A. Krawczyk, A. Skałbani i pana K. Kuca.
Zapraszamy do udziału w następnych konkursach.
Organizatorzy - nauczyciele bibliotekarze i pani A. Skałbania