Informacja o sposobie organizacji i przeprowadzania egzaminu zawodowego obowiązująca w roku szkolnym 2023/2024 - Formuła 2019
Egzamin zawodowy
Sesja 1. 2024 ZIMA
Sesja 2. 2024 LATO
Wyniki egzaminu zawodowego
Termin ogłoszenia wyników egzaminu zawodowego dla sesji czerwiec-lipiec 2023 - 31 sierpnia 2023 r. na indywidualnym koncie pod adresem: https://warszawa.epkz.cke.edu.pl/
(w razie problemów, nowe loginy i kody aktywacyjne do odbioru u Pani wicedyrektor Katarzyny Kusio 30 sierpnia 2023 r.)
Odbiór dyplomów i certyfikatów po 11 września 2023 r.
Uroczyste rozpoczęcie zajęć dydaktycznych w roku szkolnym 2023/2024
Uroczyste rozpoczęcie zajęć dydaktycznych w roku szkolnym 2023/2024 odbędzie się dnia 4 września 2023 r. (poniedziałek) o godzinie 9.00 na sali gimnastycznej.
Obowiązuje strój galowy.
Msze św. w Kościele pw. Świętego Brata Alberta z okazji rozpoczęcia nowego roku szkolnego - 4 września godz. 8.00.
Zajęcia w branżowej szkole II stopnia
Pierwsze zajęcia w branżowej szkole II stopnia odbędą 9-10 września 2023 r. o godzinie 8.00.
Przed zajęciami (9 września) odbędzie się krótkie spotkanie organizacyjne.
INFORMACJE DLA UCZNIÓW KLASY PIERWSZEJ ZSSiH
Podania z prośbą o przyjęcie do jednej klasy w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych i technik organizacji turystyki można składać w sekretariacie szkoły do 25 sierpnia 2023 r.
Orzeczenie lekarskie DO CELÓW SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNYCH /nie dotyczy technika organizacji turystyki/
Na dzień 1 września 2023 r. musisz posiadać aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno epidemiologicznych.
W tym celu:
- wykonaj badania na nosicielstwo - po 6 sierpnia 2023 r. udaj się bez skierowania do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Radomiu i zapisz się na badania
- udaj się z wynikami badań do lekarza medycyny pracy po orzeczenie lekarskie do celów sanitarno - epidemiologicznych
Wykaz podręczników dla uczniów klas pierwszych w roku szkolnym 2023/2024
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/28 - technik żywienia i usług gastronomicznych
wykaz podręczników cykl kształcenia 2023/28 - technik technologii żywności
wykaz podręczników cykl kształcenia 2023/28 - technik usług kelnerskich
wykaz podręczników cykl kształcenia 2023/28 - technik hotelarstwa
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/28 - technik organizacji turystyki
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/26 - kucharz
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/26 - cukiernik
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/26 - piekarz
wykaz podręczników na cykl kształcenia 2023/26 - operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
Odżywianie na wakacjach – kilka sposobów na zachowanie zdrowej diety
Kochamy podróżować i odkrywać nowe miejsca, odpoczywać w ciepłym klimacie i przy pięknych widokach natury, w szczególności gdy wszystko mamy pod ręką. Skutkiem tego często są nadmierne kilogramy przywiezione z wakacji. Jak utrzymać zdrową dietę, gdy wakacje all inclusive dostarczają nam ogromnej ilości pokus? Wystarczy trzymać się kilku prostych zasad, aby ograniczyć swoje zapędy na wakacjach i nie popsuć efektów całorocznej pracy nad zdrowym stylem odżywiania i sylwetką. Zobacz również jak zdrowo odżywiać się w podróży.
Pamiętaj o regularnym spożywaniu posiłków
Jedni na wakacjach tracą apetyt przez bardzo wysokie temperatury, a drudzy chcą jak najwięcej korzystać z urlopu i jedzą bez ograniczeń. Bez względu na to, do której grupy należysz, trzymaj się zasady 4-5 posiłków dziennie – śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Śniadanie powinno być pożywne i dostarczyć nam energii na kilka następnych godzin. Drugie śniadanie i podwieczorek stanowią przekąskę – może to być garść owoców lub koktajl. Ostatni posiłek najlepiej zjeść 2-3 godziny przed snem.