1. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

Weronika Bator
Jakub Kowalczyk

2. Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie

Luiza Borkowska
Jan Trybulec

3. Zespół Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu

Joanna Nowak
Bohdana Petrunyk

4. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach

Mateusz Tarnowski
Angelika Zawadzka

5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

Joanna Puk
Daniel Rogala

6. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Białobrzegach

Marcin Pasek
Mateusz Michalak

Serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnym etapie 28.11.2018 roku.

Jakub i Weronika z klasy 2 GC będą reprezentować naszą szkołę w V edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego, który w tym roku odbywa się pod hasłem "Pasja Smaków - Świętujemy z ułanami przy potrawach z gęsiny".
Etap szkolny konkursu odbył się 24 października 2018 r. w pracowniach technologicznych naszej szkoły. Do konkursu przystąpiło 9 dwuosobowych zespołów z klas drugich trzecich i czwartych. Potrawy oceniała komisja w składzie: Pani Grażyna Jamka - przewodnicząca, Pani Anna Wachowicz, Pani Agnieszka Bilska i Pan Jarosław Wojciechowski. 
Zwycięzcom gratulujemy i życzymy powodzenia w etapie wojewódzkim konkursu.

fot. Jacek Świątek

 

c
IMG_7259
IMG_7215
IMG_7216
IMG_7274
x
IMG_7213
2
b
IMG_7290
IMG_7209
n
IMG_7219
IMG_7239
zz
u
1
uu
IMG_7405
IMG_7227
IMG_7392
IMG_7298
g
kk
nn
IMG_7295
k
IMG_7245
r
IMG_7232
f
pp
m
IMG_7398
IMG_7236
a
IMG_7402
IMG_7413
w
IMG_7293
o
h
IMG_7376
IMG_7304
IMG_7220
IMG_7225
p
IMG_7247
IMG_7406
IMG_7287

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – świętujemy z ułanami przy potrawach z gęsiny", który odbędzie się 24.10.2018 r. Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu. Zapraszamy do udziału.

Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska mgr inż. Jolanta Tkaczyk mgr inż. Agnieszka Kulikowska

Regulamin etapu szkolnego „Pasja smaków - świętujemy z ułanami przy potrawach z gęsiny"

W konkursie wzięły udział drużyny z Radomia, Pionek, Szydłowca, Garwolina, Przysuchy i Warszawy. Patronat honorowy nad konkursem objął Prezydenta Miasta Radomia, a medialny Radomska Grupa Mediowa.

Zadaniem każdego zespołu było wykonanie 4 porcji dania zasadniczego z galantyną lub roladą z kurczaka w roli głównej. Profesjonalne przygotowanie tuszki kurczaka z wyluzowaniem kości było uwzględniane przez jury w punktacji konkursowej. Każdy członek Jury mógł przyznać maksymalnie 40 punktów.
Oceniane były:

  • smakowitość – max. 5 punktów
  • techniczne umiejętności przygotowania tuszki na galantynę lub roladę z wyluzowaniem kości - 10 punktów
  • stopień trudności – max. 5 punktów
  • pomysłowość, kreatywność, zgodność z tematyką - max. 10 punktów
  • wygląd i aranżację potrawy – max. 10 punktów

Pierwsze miejsce w IV edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja Smaków – galantyny i rolady z kurczaka" zajęły dziewczyny z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionach, drugie miejsce przypadło drużynie z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu (Magdalenie Marszałek i Kacprowi Wojtysiakowi), a trzecie drużynie z Zespołu Szkół im. Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu.

Pani Monika Bankiewicz właścicielka Gospodarstwa Sadowniczego MB wyróżniła zespół z Zespół Szkół NR 2 im. L. Skowyry w Przysusze Obydwa zespoły reprezentujące naszą szkołę otrzymały zaproszenie na obiad do Hotelu i Restauracji Karo w Mleczkowie. W trakcie konkursu uczestnicy i zaproszeni goście mogli skosztować pysznych nuggetsów, dippersów, panierowanych filetów i medalionów z kurczaka produkowanych przez QFG FOOD GROUP w Pionkach.

48
12
123
134
64
80
121
21
148
40
25
46
161
146
156
125
79
66
34
151
63
71
154
145
a7
27
30
01_11g
60
01_11e
127
77
4
129
160
39
36
33
57
54
139
56
14
130
9
76
111
1
50
152

Do IV Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków – galantyny i rolady z kurczaka” pod patronatem Prezydenta Miasta Radomia oraz medialnym Radomskiej Grupy Mediowej zakwalifikowane zostały:

  • Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. .E. Pijanowskiego z Warszawy
  • Zespół szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej z Radomia
  • Zespół Szkół im. Korpusu Ochrony Pogranicza z Szydłowca
  • Zespół Szkół NR 2 im. L. Skowyry z Przysuchy
  • Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego z Pionek
  • Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 CKP z Garwolina
  • Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

Zapraszamy do siedziby ZSSiH w Radomiu 30 listopada 2017 r. o godz. 8.15.
Organizatorzy.

Katarzyna, Magdalena, Robert i Kacper z klasy 2Gc będą reprezentować naszą szkołę w Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Pasja smaków - galantyny i rolady z kurczaka" (zwyciężyli w szkolnym etapie konkursu). 
W zmaganiach kulinarnych rywalizowało ze sobą siedem dwuosobowych drużyn. Wszystkie dania były bardzo dobre i wyglądały pięknie. Co przekonało jury? Jakie danie przygotowali nasi uczniowie? To na razie tajemnica.
Dowiemy się w czasie finału, który odbędzie się 30 listopada 2017 r. w naszej szkole.

      

Dyrekcja oraz nauczyciele Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. św. Brata Alberta 1 mają przyjemność zaprosić uczniów szkół gastronomicznych województwa mazowieckiego do udziału w IV Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Pasja smaków - galantyny i rolady z kurczaka” który odbędzie się 30 listopada 2017 roku.
Po zapoznaniu się z regulaminem Konkursu prosimy o przesłanie kart zgłoszeń drogą pocztową lub emailem do dnia 16 listopada 2017 r.
W razie pytań prosimy o kontakt z panią Moniką Wasik (tel. 663 724 246).
Adres email Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Koordynatorzy konkursu Kulikowska Agnieszka, Kutkowska Halina, Wasik Monika.  

Załączniki:

  1. Karta zgłoszenia
  2. Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów
  3. Regulamin konkursu Radom dn. 05.10. 2017 r.

Back to top