Z radością informujemy, że troje uczniów naszej szkoły zakwalifikowało się do etapu centralnego Olimpiady Wiedzy o Żywności. Są to Karolina Rylska z kl. 4KZ oraz Aleks Kowalczyk i Jan Kundys z kl. 4Zp.
Ostatni etap olimpiady odbędzie się w marcu.
Powodzenia!

W roku szkolnym 2022/2023 uczniowie szkół średnich biorą udział w jubileuszowej X Olimpiadzie Wiedzy o Turystyce, której tematem przewodnim jest turystyka miejska.
Według Światowej Organizacji Turystyki miasta są celem większości podróży realizowanych w ciągu roku i najważniejszymi miejscami recepcji turystycznej.
Celem organizatorów jubileuszowej edycji olimpiady, jest zainteresowanie uczestników poznaniem dziedzictwa, zabytków, architektury, tematycznych dzielnic i szlaków, a także różnymi formami aktywności turystycznej podejmowanymi w przestrzeni miejskiej, zwrócenie uwagi na cele realizowane przez turystów podczas pobytów w mieście, również weekendowych tzw. city-break, na ich uczestnictwo w różnych wydarzeniach rozrywkowych, kulturalnych, sportowych itp.
Uczestnicy olimpiady mają możliwość podzielenia się swoją wiedzą na temat różnych produktów turystycznych i form turystyki miejskiej, a zadaniem finalistów będzie zaprezentowanie własnego pomysłu „Jak sprzedać miasto?” zgodnie z koncepcją marketingu-mix.
W etapie okręgowym, który odbył się w Warszawie naszą szkołę reprezentowali Igor i Mikołaj z klasy 4OTp. 

323111009_1637151743421554_8126084015877437105_n
322949642_465688605777050_6763549030759162137_n
323009941_1537570159989141_2894387491511786430_n
Previous Next Play Pause

Brawo!!! Adam Kwiatkowski z klasy 4OTp dostał się do finału Konkursu Wiedzy o Piłce Nożnej - Poznaj Polskę na Sportowo, rekomendowanego przez Ministerstwo Edukacji i Nauki. Drugi etap odbył się w Warszawie.
Adam będzie reprezentował województwo mazowieckie w trzecim, ostatnim etapie 17 listopada 2022 r. (czwartek) o godzinie 20.15 w TVP 1.
Zapraszamy do oglądania i kibicowania.

 

Miło nam poinformować, że drużyna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich zajęła III miejsce w turnieju finałowym Radomskiej Olimpiady Młodzieży szkół średnich w piłce nożnej dziewcząt.
W turnieju wzięły udział:
1. Bujanowicz Nikola kl.1C
2. Cudzich Wiktoria kl.4KZ
3. Jaśkiewicz Nadia kl.4GB
4. Jaworska Patrycja kl.4KZ
5. Kowalczuk Angelika kl.1H
6. Pawelec Zuzanna kl.2OTK
7. Rylska Karolina kl.4KZ
8. Słowińska Maria kl.1GB
9. Więcaszek Zofia kl.1GB
10. Zbiciak Wiktoria kl.2GA
Opiekun: P. Kamila Marecka
Serdecznie gratulujemy.

Natalia Rozińska uczennica klasy 3cp reprezentowała województwo mazowieckie i zdobyła I miejsce oraz tytuł laureata na XXVII Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik we Wrocławiu.
Turniej odbył się on w dniach 25-27 kwietnia 2022 r. Tematem tegorocznej edycji była Potęga natury. Konkurs składał się z części teoretycznej (test) oraz części praktycznej ( tort, 6 monoporcji, 6 figurek z masy plastycznej oraz eksponat z czekolady lub karmelu). Natalia została przygotowana do Turnieju przez panią Beatę Świąder. Organizatorzy i Jury doceniło kunszt pracy naszej uczennicy, która została zwyciężczynią tej edycji Turnieju, otrzymała dyplomy, puchary, bon podarunkowy i będzie zwolniona z części teoretycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Serdecznie gratulujemy Natalii i życzymy jej dalszych sukcesów zawodowych.

3
4
2
Previous Next Play Pause

Małgorzata Górecka z klasy 4 Ga została finalistką XXVI OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI.
Dzięki swojej wytężonej pracy ma zagwarantowane miejsce na wybranej przez siebie uczelni żywieniowej.
Małgosi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!

V Edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap okręgowy odbył się 28 lutego 2022 roku w Radomiu w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich. 
Temat tegorocznej edycji konkursu były „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Turniej składał się z dwóch etapów - etap pierwszy, część pisemna - test teoretyczny, etap drugi, część praktyczna, w której każdy uczestnik sporządzał dwie porcje dania zasadniczego związanego z tematem przewodnim konkursu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, sporządzanie i ekspedycję potraw. 
1 miejsce zajęła Natalia Bekier z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
2 miejsce Natalia Kowalczyk z Branżowej Szkoły Rzemieślniczej I stopnia w Lublinie
3 miejsce Aleksandra Traczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
4 miejsce Krystian Kamiński z Branżowej Szkoły Rzemieślnicze I stopnia w Lublinie
Nagrody w tegorocznym Turnieju zostały ufundowane przez Restaurację Paragraf, Restaurację Teatralna, Restaurację Beef Stekhouse, Restaurację Łyżka i Widelec.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz serdecznie gratulujemy, a restauratorom dziękujemy za pomoc w organizacji wojewódzkiego etapu Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Organizatorzy M. Miedzińska, J. Tkaczyk, M. Domagała,

30
13
24
14
25
22
20
12
21
26
25
24
31
3
5
14
2
1
Previous Next Play Pause

47
2
35
IMG_20220228_121151_resized_20220228_042821854
57
45
IMG_20220228_121201_resized_20220228_042820815
9
33
27
IMG_20220228_121449_resized_20220228_042818518
40
19
18
39
IMG_20220228_121127_resized_20220228_042822957
5
43
52
44
41
IMG_20220228_121443_resized_20220228_042819695
50
1
36
1111
42
32
55
48
49
37
29
28
Previous Next Play Pause

2
IMG_20220228_102445_resized_20220228_043131627
17
IMG_20220228_094934_resized_20220228_043251803
10
6
18
IMG_20220228_095356_resized_20220228_043137712
22
IMG_20220228_112415_resized_20220228_044940451
19
IMG_20220228_112402_resized_20220228_044942666
IMG_20220228_112237_resized_20220228_045040914
5
13
15
16
IMG_20220228_095002_resized_20220228_043247646
31
IMG_20220228_112409_resized_20220228_044941566
IMG_20220228_094914_resized_20220228_043253137
8
IMG_20220228_104615_resized_20220228_043037194
IMG_20220228_104548_resized_20220228_043039526
IMG_20220228_094939_resized_20220228_043250442
IMG_20220228_102454_resized_20220228_043130360
IMG_20220228_104714_resized_20220228_043034819
IMG_20220228_095439_resized_20220228_043132877
7
IMG_20220228_095427_resized_20220228_043134048
9
17
IMG_20220228_095339_resized_20220228_043136501
IMG_20220228_112221_resized_20220228_045042048
IMG_20220228_104741_resized_20220228_045045396
IMG_20220228_095026_resized_20220228_043246166
IMG_20220228_112025_resized_20220228_045043199
16
7
IMG_20220228_104600_resized_20220228_043038369
1
IMG_20220228_112428_resized_20220228_044938118
IMG_20220228_095415_resized_20220228_043135296
11
15
3
IMG_20220228_112423_resized_20220228_044939312
IMG_20220228_094951_resized_20220228_043249016
IMG_20220228_112006_resized_20220228_045044289
IMG_20220228_104707_resized_20220228_043036016

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie

Serdecznie zapraszamy do udziału uczniów klas III (zawód kucharz) w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

Pytania dotyczące organizacji II etapu turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Tematem tegorocznego Turnieju są „ Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”

Regulamin turnieju

Back to top