Już po raz szósty w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – ryby smaczne, ryby zdrowe i desery kolorowe” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 10 drużyn jednoosobowych z Warszawy, Pionek, Zwolenia, Przysuchy i Radomia. Zadaniem uczniów było wyfiletowanie dwóch pstrągów oraz wykonanie zakąski z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był filet z pstrąga oraz deseru z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był ser biały twarogowy i szpinak.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Anna Wachowicz – nauczyciel przedmiotów zawodowych, Artur Malik – dyrektor Firmy Aaspen, Patryk Jędrusik szef kuchni Restauracji Karo, Mateusz Śmiechowski - szef kuchni Restauracji Teatralna.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Karczma-Makowiec, Smaczek z Doliny Radomki, E. Leclerc Radom, Aaspen, restauracja Teatralna. Sponsorem głównego surowca był Zajazd Rybacki Złoty Karpik.

W konkursie zwyciężyła Weronika Łomża, uczennica klasy trzeciej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Weronika przygotowała pstrąga na dwa sposoby w sieci z pudru buraczanego i ciasta francuskiego z sosem maltańskim oraz sernik ze szpinakiem na owsianej kruszonce z sałatką owocową i świeżym szpinakiem. Drugie miejsce zajął Mateusz Sowiński z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie (przygotował królewskiego pstrąga i szaloną zieleń), a trzecie Victoria Porczyńska z Zespołu Szkół nr 2 w Przysusze (przygotowała pstrąga faszerowanego i ciastko z kremem szpinakowo serowym).

Konkurs z każdym rokiem cieszy się coraz większym zainteresowaniem uczniów, nauczycieli, przedstawicieli firm gastronomicznych. Jest to doskonała promocja zdrowego, urozmaiconego i niepowtarzalnego przygotowywania potraw.

img_9429
img_9283
img_9442
img_9299
img_9278
img_9415
img_9181
img_9286
66
img_9252
img_9265
img_9190
img_9199
5
img_9439
img_9399
img_9454
img_9322
img_9422
img_9420
img_9204
img_9385
img_9409
img_9414
img_9411
90
img_9269
img_9284
img_9337
img_9449
4
img_9313
img_9203
img_9250
Previous Next Play Pause

Pasja Smaków w obiektywie Jacka Świątka

IMG_9198
IMG_9250
IMG_9436
IMG_9422
IMG_9331
IMG_9391
IMG_9209
IMG_9293
IMG_9240
IMG_9258
IMG_9375
IMG_9194
IMG_9239
IMG_9392
IMG_9236
IMG_9286
IMG_9326
IMG_9454
IMG_9271
IMG_9414
IMG_9238
IMG_9270
IMG_9455
IMG_9200
IMG_9442
IMG_9215
IMG_9343
IMG_9180
IMG_9335
IMG_9255
IMG_9196
IMG_9233
IMG_9272
IMG_9363
IMG_9403
IMG_9234
IMG_9307
IMG_9187
IMG_9386
IMG_9228
IMG_9229
IMG_9381
IMG_9254
IMG_9373
IMG_9297
IMG_9171
IMG_9445
IMG_9208
IMG_9173
IMG_9203

 

95
105
103
33
36
58
49
62
29
55
75
25
68
24
26
73
35
60
101
47
87
54
10
70
77
34
4
59
96
78
76
8
97
107
13
41
12
71
30
45
6
27
9
104
5
39
17
66
90
43

Pasja Smaków w obiektywie Marysi z 3k

IMG_8441
IMG_8569
IMG_8456
IMG_8613
IMG_8445
IMG_8549
IMG_8366
IMG_8475
IMG_8382
IMG_8562
IMG_8458
IMG_8534
IMG_8620
IMG_8606
IMG_8474
IMG_8465
IMG_8392
IMG_8561
IMG_8604
IMG_8508
IMG_8443
IMG_8482
IMG_8511
IMG_8642
IMG_8518
IMG_8470
IMG_8607
IMG_8598
IMG_8526
IMG_8429
IMG_8555
IMG_8634
IMG_8544
IMG_8439
IMG_8449
IMG_8570
IMG_8378
IMG_8419
IMG_8466
IMG_8454
IMG_8501
IMG_8393
IMG_8522
IMG_8551
IMG_8493
IMG_8384
IMG_8404
IMG_8375
IMG_8462
IMG_8625
Previous Next Play Pause

IMG_8721
IMG_8696
IMG_8664
IMG_8647
IMG_8726
IMG_8708
IMG_8718
IMG_8616
IMG_8672
IMG_8723
IMG_8628
IMG_8624
IMG_8618
IMG_8720
IMG_8665
IMG_8646
IMG_8649
IMG_8625
IMG_8641
IMG_8656
IMG_8644
IMG_8669
IMG_8653
IMG_8737
IMG_8713
IMG_8645
IMG_8642
IMG_8650
IMG_8620
IMG_8651
IMG_8657
IMG_8729
IMG_8740
IMG_8707
IMG_8676
IMG_8702
IMG_8637
IMG_8687
IMG_8734
IMG_8634
IMG_8725
IMG_8733
IMG_8730
Previous Next Play Pause

Back to top